用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 屯門馬可賓中學是否好難入??
go

屯門馬可賓中學是否好難入?? [複製鏈接]

屯門馬可賓中學是否好難入??

屯門馬可賓中學
聽我阿姨講
佢學校唔多比留級
佢地要考試成績最好個廿個先可以留係個度讀
:lalala: :yawn: :fighting1:

Re: 屯門馬可賓中學是否好難入??

你想講乜野?

屯門馬可賓中學
馬可賓雖然係中中,但校風唔錯+屯門英中不多,所以呢幾年好多band1生揀佢...相信已經接近100%band1中中!

聽我阿姨講佢學校唔多比留級
教署只容許5%學生留級!

佢地要考試成績最好個廿個先可以留係個度讀
如果你講自行分配學位,我諗就需要級內20左右才有把握!
不過如屬band1生...大抽獎擺第一位...機會不俗!
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

我女兒都很喜歡這間中學, 是100% band 1 生, 也是全港中學唯一一間擁有13支制服團隊, 不過可惜是中中.   

去年大抽獎時我朋友放第三志願都中。

櫺囹桼謝謝你回應

我小兒不是頂尖成績,如果首輪1.趙聿修2.馬可賓石可有意見

:lalala: :yawn: :fighting1:

lili_leung 寫道:
櫺囹桼謝謝你回應

我小兒不是頂尖成績,如果首輪1.趙聿修2.馬可賓石可有意見

lili_leung:
非常合理!屯門band1生自行分配學位試一間英中(唔試點知唔得?)再揀一間中中(穩陣啲...)!

馬可賓最近六屆中一級學生組別(Banding):
01/02:第一組別約佔50%
02/03:第一組別約佔60%
03/04:第一組別約佔80%
04/05:第一組別約佔90%
05/06:第一組別約佔95%
06/07:第一組別約佔98%
睇數據就明顯進步(係成績大躍進定係校風優秀?)

托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!
‹ 上一主題|下一主題