用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 新會商會港青基信學校 何時有結果?
go

何時有結果? [複製鏈接]

如題

0    0    0    0

引用:如題 +

原帖由 signhere@@ 於 15-11-11 發表
如題
你小朋友11/7 in左?
一個月內出結果

引用:Quote:原帖由+signhere@@+於+15-11-11+發表

原帖由 PatJoybb 於 15-11-11 發表
你小朋友11/7 in左?
一個月內出結果
請問大約有多少個位?

回覆:signhere@@ 的帖子

今年三班 每班23人左右

引用:如題 +

原帖由 signhere@@ 於 15-11-11 發表
如題
YMCA 幼兒園上年有大約30個學生到YMCA 小學。因為他們是優先收生的。給大家一個參考。

回覆:小書89000 的帖子

想請問ymca kindergarten 係咪一定收?cs 有siblings 係咪又一定收?thanks!

回覆:papachai 的帖子

讀佢幼稚園都唔一定收 上年有唔收 要小朋友讀埋K3再睇下點 今年又有幾個又唔收住 要再睇下點。反而收出面唔讀佢幼稚園果些上小學。 朋友都後悔報讀呢間幼稚園。如果比佢叫讀埋K3又唔收, 咁差嘅中文程度出去報其他學校點讀。玩死人。再找其他國際學校咁易咩 英文小學都要有中文要求架 佢小朋友一星期得個兩堂所謂國語 從來唔寫中文字 佢父母話上唔到佢小學真係死得。若果要讀佢幼稚園真係要三思喎。朋友個小朋友比佢玩死了。  煩死佢爸媽 好慘!

引用:讀佢幼稚園都唔一定收+上年有唔收+要小朋友

原帖由 tamama765 於 15-12-13 發表
讀佢幼稚園都唔一定收 上年有唔收 要小朋友讀埋K3再睇下點 今年又有幾個又唔收住 要再睇下點。反而收出面唔 ...
你朋友小朋友讀邊間幼稚園?尖沙咀定長沙灣?有無話咩原因唔收?聽講最多叫你讀多年,無話唔收!唔收真係好麻煩!因佢係international kindergarten, 課程適合要去上國際小學!

引用:讀佢幼稚園都唔一定收+上年有唔收+要小朋友

原帖由 tamama765 於 15-12-13 發表
讀佢幼稚園都唔一定收 上年有唔收 要小朋友讀埋K3再睇下點 今年又有幾個又唔收住 要再睇下點。反而收出面唔 ...
小朋友係未細b?

YMCA 幼稚園從無話過一定會全部直升上小學。 自己小朋友都有讀Chinese School, 補底, 現中文程度不錯...對比其他學校, YMCA 比足機會小朋友, 第一輪觀課如比唔到offer, 仲有第二輪觀課, 我問過其他家長, 真的只是"靜靜觀課", 唔會問小朋友問題
作為家長, 都一定要做足功課, 幫小朋友報定其他IS/直資..
ESF幼稚園都有機會入唔到ESF小學, 無奈响香港讀書, 就要有多D準備, 多D backup

回覆:supercrazy 的帖子

咁聽落ymca幼稚園個安排其實都幾好喎,如果一早知,我都會幫小朋友報讀ymca幼稚園

引用:咁聽落ymca幼稚園個安排其實都幾好喎,如果

原帖由 papachai 於 15-12-14 發表
咁聽落ymca幼稚園個安排其實都幾好喎,如果一早知,我都會幫小朋友報讀ymca幼稚園

...
要求happy school 是非常不錯。注意中文就可以了。

回覆:小書89000 的帖子

我想問吓讀緊嘅家長,基信話基本上是英國課程,中、數跟本地課程,因為無評分試,升中如何呢?聽說跟東涌的中學部並没有直接聯繫,是否只可升讀國際學校?

‹ 上一主題|下一主題