用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 In 完學之園,機會微,K1再戰!
go

In 完學之園,機會微,K1再戰! [複製鏈接]

我覺得題目好難,兩歲小孩很難回應……不過見到一個小孩真係完全做到,自己真係要加倍努力! n班競爭已大,k,小學點算?莫非真係一星期三天補習……原本只想小孩簡單成長,可能真係要做怪獸家長先可以贴近現實,無奈……

5    0    0    0

引用:我覺得題目好難,兩歲小孩很難回應……不過

原帖由 tangtheresa 於 15-03-14 發表
我覺得題目好難,兩歲小孩很難回應……不過見到一個小孩真係完全做到,自己真係要加倍努力! n班競爭已大, ...
我個人睇到做到嘅多數係大b!你b細定大?

回覆:Vickyblah 的帖子

我係大b,2 月,佢每部分做得七成……

引用:我係大b,2+月,佢每部分做得七成…… +

引用:我係大b,2+月,佢每部分做得七成…… +

原帖由 tangtheresa 於 15-03-14 發表
我係大b,2 月,佢每部分做得七成……
我都係二月大b,全部嘢都識不過乜都唔肯做!所以你叫好好啦!而我已經睇化,無得逼佢做惟有隨遇而安!

貢獻勳章

回覆:In 完學之園,機會微,K1再戰!

引用:唔做唔係問題,最緊要眼神接觸同坐定。 +

原帖由 markey 於 15-03-14 發表
唔做唔係問題,最緊要眼神接觸同坐定。
坐就坐得好定,連排隊都好定,不過眼神接觸就一時時,太怕羞會dup低頭... 收咁少人都無乜希望

貢獻勳章

引用:Quote:原帖由+markey+於+15-03-14+發表唔做

回覆:tangtheresa 的帖子

問d咩咁深?

引用:問d咩咁深? +

原帖由 catcatwoman 於 15-03-14 發表
問d咩咁深?
今日同星期一仲有人in, 希望in左既家長過左interview先講內容

回覆:C.Humphrey 的帖子

我無apply,純粹八卦

醒目開學勳章

有無人知青衣見幾多個小朋友?唔記得問校長

回覆:LedTV 的帖子

多謝大家的鼓勵!不過我真係有d挫敗,我在想怎樣可以今佢表現好些!唔知那些家長点train个小孩,又主动,又答啱,仲好有秩序……

引用:我覺得題目好難,兩歲小孩很難回應……不過

回覆:tangtheresa 的帖子

其實個個小朋友性格都唔同,唔可以因一次interview而失望,或段定自己小朋友比其他人差。始終仲細啊,唔好俾太大壓力自己。

引用:唔做唔係問題,最緊要眼神接觸同坐定。 +

唔做唔係問題,最緊要眼神接觸同坐定。
你已經係過來人?
咁7月b,機會係咪好微?eye contact佢鐘意,attractive 先望,指令只會睇心情

貢獻勳章

引用:Quote:原帖由+markey+於+15-03-14+發表唔做

In 完,只可以說學之園真係唔適合我女,d task 做唔做到不是問題,不過睇得出佢地好重視小朋友是否坐定企定,我女真係唔係呢type , 免強冇幸福。

引用:Quote:原帖由+Clairemama+於+15-03-14+發表

我不是過來人,但我有個大仔,都叫玩過下,大部分學校最基本係呢兩樣野

...
好心急,不知喊左幾多次

引用:In+完,只可以說學之園真係唔適合我女,d+t

原帖由 貝珠 於 15-03-14 發表
In 完,只可以說學之園真係唔適合我女,d task 做唔做到不是問題,不過睇得出佢地好重視小朋友是否坐定企定 ...
但老師很好啊,未必係坐定定嘅?何以見得?

‹ 上一主題|下一主題