用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 有冇媽媽有買廸士尼果套學英文俾bb r?
go

有冇媽媽有買廸士尼果套學英文俾bb r? [複製鏈接]

有冇媽媽有買廸士尼果套學英文俾bb r?

0    0    0    0

回覆 TinTin20 的帖子

我買左,但唔想甘快俾BB 睇DVD , 一路都放係度, 佢的影像重係N 年前拍攝, 好唔得, 不如你拎隻TRIAL碟睇下,再諗下買唔買啦!!

我買左... 但作用不太大

回覆:TinTin20 的帖子

我個仔 (1.5歲) 喜歡玩卡機,同睇DVD。我每次最多比他看30分鐘,每天最多兩次。我覺得有用。不過教材有點貴,所以我買左最細那套。

回覆:有冇媽媽有買廸士尼果套學英文俾bb r?

我仔一歲開始睇DVD,聽歌和看書(是我每日逐頁揭俾佢睇),佢好留心,好鍾意,差不多兩歲才開始講話,一講就是英文,啲發音重鬼鬼地,我想Disney對他真有效。而家到我個囡,佢一啲都唔尊心,坐唔定,興趣不大,好明顯英文比哥哥差很多,所以好睇小朋友性格,效果因人而異

回覆:有冇媽媽有買廸士尼果套學英文俾bb r?

個人經驗,套教材係有用。但建議不要買全套,因為當小朋友大D,如讀幼稚園既時候,要上興趣班,每日又有功課做,就會發覺冇時間睇。

‹ 上一主題|下一主題