用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 主打無功課壓力成band 1學生的謊言
go

主打無功課壓力成band 1學生的謊言 [複製鏈接]

1    0    0    0
簽名被屏蔽

where is it???

回覆:newtimesh 的帖子

簽名被屏蔽

引用:有好多分店的!我在九龍塘! +

原帖由 CHRIS_11 於 13-09-14 發表
有好多分店的!我在九龍塘!
ABC ??

凡勞苦擔重擔的人,可以到我這裡來,我就使你們得安息。                                                     太 11:28

回覆:主打無功課壓力成band 1學生的謊言

簽名被屏蔽

回復 CHRIS_11 的帖子

Learning is always tough.  I never trust to study through happy learning.  That's only the commercial gimmick.  In Asia, anyway, it's hard to achive happy learning...

回復 CHRIS_11 的帖子

Hey, Chris_11,  莫 欺 少年 窮, every kid is unique.  Have faith and confidence on your kid.  you never know, one day, he will be super!!!

我都想話我讀過唔駛做功課和要做功課的學術(無論中英數)課程,要做功課再加要評估的,小朋友ㄧ定有所得着,而唔駛做功課果d,小朋友係唔溫架,除非你叫(迫)佢溫,肯自己溫書既,ㄡ洗乜俾$人賺吖~

引用:回復+CHRIS_11+的帖子 Hey,+Chris_11,++莫

簽名被屏蔽

回覆:CHRIS_11 的帖子

簽名被屏蔽

聽起來是騙錢居多!

醒目開學勳章

我都有朋友個小朋友, 又係 一星期3日. 每堂2小時既英文班,
唔知係咪同一間中心呢?
果時我聽完都呆左,話一星期返3日。每次2個鐘,心諗,洗唔洗呀,我女都bank1... 之前都係上門老師1星期1次,每次1個鐘姐.....
但老實,聽返佢地小朋友果d英文又唔係特別好, (即係比不上一個低佢一年讀國際學校既小朋友)
嗯, 有可疑!

回覆:joeylin1017 的帖子

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

回覆:主打無功課壓力成band 1學生的謊言

請唔好介意我咁講,“無壓力能成band 1生?“,真係講既無良,信既天真“(quote番你句話),其實咁細個,返學學下同其他小朋友相處仲緊要,太學術性既,好難評估到啲咩!我會相信返啲有專業培訓既幼兒園。

3歲小朋友, 除了返幼稚園之外, 想佢學d咩?
我仔細時, 我比佢每星期返2小時的英文班,
上堂只係玩下, 唱下歌仔, 畫下野, 聽下故事, 比佢講下野.
當然, 一個商業機構亦會有評估,
但所評估的不是什麼學術性的事物,
而只是整體小朋友的投入程度, 跟指示的能力, 自我表達的意慾等等.
呢幾樣, 我覺得先至係幾歲小朋友返課外興趣班較為重要ge.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

無壓力成band 1 ???

你喺屋企教完,咁小朋友返到學校咪可以無壓力下學習做BAND1囉

引用:無壓力成band+1+???你喺屋企教完,咁小朋友

原帖由 loveDD 於 13-09-17 發表
無壓力成band 1 ???

你喺屋企教完,咁小朋友返到學校咪可以無壓力下學習做BAND1囉  ...

‹ 上一主題|下一主題