用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問報pn 家長, 會報幾多間kg?
go

想問報pn 家長, 會報幾多間kg? [複製鏈接]

請分享, thx~
   1    0    0    0

阿囝暫時in 左四間, 得一間表現得好好, 但呢間唔收.....=_=........ 我暫時報左6-7間, 就離報到傻左........

醒目開學勳章 貢獻勳章

我報咗3間插班,一間in時話無位插班,一間話出年三四月會約面試,一間無回音
另外再會報多兩間9月開學嘅
恐龍家

小曳人,

如無記錯,你兩位公子讀的kg不錯,點解要考插班﹖係咪幫細仔考...

原帖由 小曳人 於 11-11-7 06:59 發表
我報咗3間插班,一間in時話無位插班,一間話出年三四月會約面試,一間無回音
另外再會報多兩間9月開學嘅

我本身諗住報6間pn,但全部都屬競爭激烈的學校(九龍塘為主),而家打算報多一兩間做後備,有冇介紹﹖

我住九龍東,問左德福,第二輪報名要明年2月。另外聖三一同九龍靈糧堂招生中,但係返全日。

原帖由 leungcnine 於 11-11-6 16:17 發表
阿囝暫時in 左四間, 得一間表現得好好, 但呢間唔收.....=_=........ 我暫時報左6-7間, 就離報到傻左........

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 olima 於 11-11-7 14:09 發表
小曳人,

如無記錯,你兩位公子讀的kg不錯,點解要考插班﹖係咪幫細仔考...

大公子讀緊K2
二公子今年報N班
插班,係想佢自理能力好d,可以嘅話,希望入返哥哥嗰間,唔得都有個保險
恐龍家

暫時報左2間, 一間收左, 諗緊留唔留位, 另一間未知。
呢幾日又會報多1間, 下個月又會報多3間。
個過程真係好漫長, D 結果又唔係一次過出晒, 玩死D家長
而家都仲未決定留位/唔留位 ?

下個月有邊3間可以報? 我只是報了4間咋.

原帖由 shevachevy 於 11-11-7 07:35 發表
暫時報左2間, 一間收左, 諗緊留唔留位, 另一間未知。
呢幾日又會報多1間, 下個月又會報多3間。
個過程真係好漫長, D 結果又唔係一次過出晒, 玩死D家長
而家都仲未決定留位/唔留位 ? ...

原帖由 cherryird 於 11-11-8 14:25 發表
我舊年報左6間, 4間收, 2間waiting, 見你地今年競爭激烈過舊年

我已經無揀名校報,但係都覺得好恐怖咁,
D唔出名的,以為無乜人報,但竟然因為太多報名,
提早截止報名日期.
個仔又係細B,又未識講野, 都擔心無學校收添

原帖由 cherryird 於 11-11-10 15:12 發表

我覺得男仔考幼稚園係蝕底d, 你有無發現女仔真係又叻又定

男囝發展一般係慢過女囝, 是事實. 老師都應該會體諒.始終一班PN都有男及女, 學校都無可能收哂女仔

勁唔開心..

我個女係大女.報PN..一心諗住讀哥哥個間...以為會收,
點知面試表現唔好..唔識講野,,又話無眼神接觸..
但係老師叫佢玩既玩具都有做,,,已經係2 IN..
都話唔收,,要再過3個月IN 過..仲講到名女有病..好唔開心..
影響左我好多人都放唔底..而家我報左一間你比錢就收你..
又唔洗IN既做後備...你地會點做呀..(1)唔再去IN..
(2)定係好唔要面咁...再IN第3次.因為其實都幾HURT..
侮個媽媽都唔會覺得自己個女有問題..而家唔知點好..

原帖由 keemic77 於 11-11-10 22:33 發表

男囝發展一般係慢過女囝, 是事實. 老師都應該會體諒.始終一班PN都有男及女, 學校都無可能收哂女仔

睇晒各位媽媽既對話...
我諗最誇張都係我=.=
我今年幫囡囡報左廿間...(到目前為止)
一間REJECTED左我囡囡,
兩間收左我囡囡,
一間WAITING LIST,
另外仲有兩間等緊RESULT,
暫時仲有兩間下個星期IN,
但係我已經比左一間九龍塘區有OFFER既留位費...

本來我都係報10間...
去第1間INTERVIEW果間,
見到果度好多人IN,
個心就開始好驚,
所以心儀既,後備既都後左一大堆...

舊年報左6間, 得3間收, 現讀迦南
‹ 上一主題|下一主題