用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘中華基督教基華小學....
go

九龍塘中華基督教基華小學.... [複製鏈接]

請問中華基督教基華小學係唔係活動教學? 質數如何?

0    0    0    0

以我理解, 唔係活動, 係重學術的學校.

我 churchmate 的2個女女都是基華學生, 一個已經轉走了, 因為跟得很辛苦. 可能真係不是太 smart 的關係啦, 而家轉走左就讀得開心, 另一個都跟得好辛苦, 但未有計劃轉走. 不過, 我問2位 churchmate 意見, 都叫我諗清楚. 真係好多功課 + 真係要花好多時間讀. 基華的中學網好, 又係津校, 所以都是熱門的.

以上純粹個人立易. 不代表所有學生.

THANKS. 我聽人講佢D課程偏淺, 不是嗎?

原帖由 dlmcdlcl 於 10-9-3 23:07 發表
以我理解, 唔係活動, 係重學術的學校.

我 churchmate 的2個女女都是基華學生, 一個已經轉走了, 因為跟得很辛苦. 可能真係不是太 smart 的關係啦, 而家轉走左就讀得開心, 另一個都跟得好辛苦, 但未有計劃轉走. 不過, ...

咁可能你聽果d既小朋友都係好smart喇.

深淺唔太清楚, 但量就一定係多.

原帖由 加而晴媽媽 於 3-9-2010 11:32 PM 發表

原帖由 加而晴媽媽 於 10-9-3 23:32 發表

可能就係太多人話基華淺, 又座落名校區競爭大, 所以學校都相應提高要求.
我囝囝剛升小二, 我覺得程度唔算淺.尤其是英文.
初小功課量唔算多, 但高小就好似會多d.

‹ 上一主題|下一主題