用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 星期六又一村幼稚園面試
go

星期六又一村幼稚園面試 [複製鏈接]

我星期六面試完,感覺老師好有禮貌,都幾多人見,你地掂睇呢?會否是你地選擇,但我知應課程較淺.
   0    0    0    0

原帖由 BBLOVEMAMA 於 09-11-2 11:12 AM 發表
我星期六面試完,感覺老師好有禮貌,都幾多人見,你地掂睇呢?會否是你地選擇,但我知應課程較淺.

我又係星期6(31號)in完, 我感覺呢間真係幾好, d老師好nice, 不過呢個唔係我1st choice呀, 佢暫時係我心目中排第3,4~

我囡囡都係31號in完,覺得間學校真係幾好,個個都好有禮貌,好nice.
但你哋點知佢嘅程度淺嘅?

請問知唔知總共有多少k1 application呢?

個老師好強調到K3先有類似默書,但都不是默書,只是玩GAME甘,同佢地會不斷介紹有活動,學術上就一般.同埋之前有個BK媽咪講過.

we attended the interview on 31 nov also, the teachers & staffs were very nice. i like this school for the good environment, but the curriculum quite easy and only k3 has dictation.  so that it was not my 1st choice. but i like also.

原帖由 BBLOVEMAMA 於 09-11-2 17:23 發表
個老師好強調到K3先有類似默書,但都不是默書,只是玩GAME甘,同佢地會不斷介紹有活動,學術上就一般.同埋之前有個BK媽咪講過.

原帖由 Jeco 於 09-11-2 11:51 AM 發表
係呀! 我都係岩岩31號IN完呀! 啲老師真係好NICE,連門口幫小朋友噴消毒液啲叔叔都好好人(我諗係校巴司機),好有禮貌,校園又夠大,老師仲好用心同囝囝面試添!但無奈真係覺得程度淺!我老公個感觀都話,依間學校雖然程度淺,但教出黎 ...

好認同呀, 我個仔入到去其實都唔留心, 又周圍望, 又想行出位拎第二d野玩, 但個老師好有耐性用心地慢慢引佢注意, 不停逗佢玩引佢講多d野...呢一點真係令我好開心!

因為再之前in過一間, 係group interview黎, 個老師一見我個仔比較active, 就已經將d專注去晒第二d小朋友身上, 我當時同個仔就好似"局外人"咁, 我個仔行去老師度, 個老師先"foo顯"理下佢, 當時我都幾唔開心架!

今個星期會知結果, 如果佢收我個仔, 我都會交留位費, 買個保險先, 因為驚之後自己心水果d學校唔收都起碼有一間係自己鍾意!

祝大家都可以教到心儀既學校

原帖由 prupru 於 09-11-2 16:31 發表
請問知唔知總共有多少k1 application呢?

the teacher said there were 600 applications this year

咁請問各位收到面試結果未? 學校話11月2日會有面試結果.

原帖由 prupru 於 09-11-2 10:14 PM 發表

我仲未收到, 會唔會係今日寄出呢~ 聽日再check check先~

really? i never ask the teacher when will they send out the acceptance, but not received yet.

原帖由 prupru 於 09-11-2 22:14 發表

請問有無mama已經收到面試result啦?

學校話琴日已經send晒啦.

未收到,你地會交留位費嗎?掂解d留位費甘貴,如果係300元就差不多!!

仲未知...放工會睇吓個信箱...
學校一般都係收太約600-700 留位費...我已經俾咗九龍塘啟思既留位費...要$660...

咁你自己鍾意邊間多d? 如果唔係太心儀又一村就唔好交, 都好似要$650.

原帖由 prupru 於 09-11-3 11:55 發表
仲未知...放工會睇吓個信箱...
學校一般都係收太約600-700 留位費...我已經俾咗九龍塘啟思既留位費...要$660...

‹ 上一主題|下一主題