用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 有冇外籍老師教英文?
go

有冇外籍老師教英文? [複製鏈接]

有冇外籍老師教英文?
幾年班用普通話教中文?
幾年班有科學實驗做?
多唔多資優學生有ADHD, 會唔會影響到其他學生, 老師點處理?
   0    0    0    0

原帖由 Benson 於 08-10-6 02:27 發表
有冇外籍老師教英文? Yes.
幾年班用普通話教中文?start from G2 (P2)
幾年班有科學實驗做? Sorry, I don't know
多唔多資優學生有ADHD, 會唔會影響到其他學生, 老師點處理?

----- ------ ----- ------- ------ --------- -------- ----

原帖由 Benson 於 08-10-6 02:27 發表
有冇外籍老師教英文?
幾年班用普通話教中文?
幾年班有科學實驗做?

幾年班有科學實驗做?
G2

照我所知呢類學生並唔多,咁耐以嚟我只係聽過高小有一個學生有ADHD(其他班我就未聽過),所以我估呢類學生,應該只佔全校一少部份。至於老師點樣處理我就唔清楚。

今曰下午請了半天假, 放學時間到了TKO GT睇吓學生放學的程況 (見到校長都喺校門口), 學生都很乖, 很多大一啲的學生見到校長時都會打招呼. 有啲細啲嘅學生, 見到媽媽時個樣很開心, 很天真.

王國長老

旺角是g1-g3, 今年是由兩位外籍老師(net teacher)教英語, 兩位都十分受小朋友歡迎

有機會會去旺角睇下

原帖由 Benson 於 08-10-6 17:08 發表
今曰下午請了半天假, 放學時間到了TKO GT睇吓學生放學的程況 (見到校長都喺校門口), 學生都很乖, 很多大一啲的學生見到校長時都會打招呼. 有啲細啲嘅學生, 見到媽媽時個樣很開心, 很天真. ...

今日陳校長係度咩?  唔覺bor, 上星期五就係度.

唔好意思.
我今日約3點半去到將軍澳校社. 雖然我們互不相識, 白裇衫打呔嗰個應該喺陳校長Bor.

原帖由 Benson 於 08-10-7 00:56 發表
唔好意思.
我今日約3點半去到將軍澳校社. 雖然我們互不相識, 白裇衫打呔嗰個應該喺陳校長Bor.

Sorry, 我睇漏左, 以為你講緊MK.   tko 就應該係喇.

原帖由 軍魁星 於 08-10-6 23:54 發表

今日陳校長係度咩?  唔覺bor, 上星期五就係度.

軍兄,
你又大眼睇過龍, 人地話今日响 TKO 見倒陳校長, 唔係 MK 喎。

原帖由 Benson 於 08-10-6 17:08 發表
今曰下午請了半天假, 放學時間到了TKO GT睇吓學生放學的程況 (見到校長都喺校門口), 學生都很乖, 很多大一啲的學生見到校長時都會打招呼. 有啲細啲嘅學生, 見到媽媽時個樣很開心, 很天真. ...

Benson,

你都好有心, 專登請假去實地觀察吓。

請問有冇替你既小朋友報優才呢?

原帖由 dabbycheung 於 08-10-6 14:38 發表

幾年班有科學實驗做?
G2

..

增益班包括100個科學小實驗, 由G2開始, 每年20個, 直至G6。

軍兄, no need to say sorry

因為website無得download插班申請表, 我今曰去攞表.
不過我遲啲都應該會去一次旺角睇下.
我想幫囝囝插小一.
‹ 上一主題|下一主題