用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: corriatai
go

09~10 幼望班齊齊傾 [複製鏈接]

請問有無家長試過login學校內聯網呢?點解我login唔到呢?

Hello! I'm Isaac Ma. This is the first time to BK.

I can login to school intranet with the login id & password, but I don't know how to download photos!

你好..我是brian Ma.....我都是不能login......其實login id  & password 是否學校給我們呀..........如果是學校給我們的話....是怎樣給的???????

原帖由 isaacNhayley 於 10-3-31 23:45 發表
Hello! I'm Isaac Ma. This is the first time to BK.

I can login to school intranet with the login id & password, but I don't know how to download photos!

回覆 1# wingwing1011 的文章

原來login ID 同 password係一樣,就係响上學期本手冊第一頁學籍表最頂貼左條字條,最尾兩個就係啦,download相我就未試過,我都係啱啱先上到內聯網咋.

大家有無做22/6懇親會家長義工呀??

Thanks of love.........

原帖由 劻晉媽媽 於 10-4-11 23:52 發表
原來login ID 同 password係一樣,就係响上學期本手冊第一頁學籍表最頂貼左條字條,最尾兩個就係啦,download相我就未試過,我都係啱啱先上到內聯網咋.

你地抽唔抽到去觀課?

親子王國/教育王國日誌以外之網誌連結已被管理員刪除

原帖由 corriatai 於 10-4-27 00:04 發表
你地抽唔抽到去觀課?

唔係觀左? 我聽阿囡講過下, 仲話佢地有家長係度佢地作反添...

就係想問下觀課情形

作反? 甘攪鬼

原帖由 Tina 於 10-4-28 13:20 發表

唔係觀左? 我聽阿囡講過下, 仲話佢地有家長係度佢地作反添...

回覆 1# corriatai 的文章

哎呀,我都抽唔仲呀,好想睇下佢响學校上課情況添...

我好好彩去到觀課, 小朋友上堂好開心、好投入, 仲主動舉手答問題, 答對了就全班拍手及用普通話說「你真棒!」,好可愛!

原帖由 corriatai 於 10-5-1 14:20 發表
就係想問下觀課情形

作反? 甘攪鬼

I can download the photos and watch 幼兒上課及活動片段 from intranet now. After login then click "教學資源 > 常用資料庫" .

原帖由 wingwing1011 於 10-4-7 11:00 發表
你好..我是brian Ma.....我都是不能login......其實login id  & password 是否學校給我們呀..........如果是學校給我們的話....是怎樣給的???????

回覆 2# isaacNhayley 的文章

嘩,好開心喎,我都好想睇吓呀^^

可否借過位置來問一問崇真幼稚園中英班及國際班在課程有何分別呢?(在bk上得知國際班上課是英文+普通話)那中英文班又如何? 上課的安排亦是否有分別?
thanks!

之前我login 唔到入去, 而家 "幼兒上課及活動片段" 係咪已經cut左? 唔見有呢

原帖由 isaacNhayley 於 10-5-4 00:05 發表
I can download the photos and watch 幼兒上課及活動片段 from intranet now. After login then click "教學資源 > 常用資料庫" .

想問下大家嘅小朋友有無讀K2全方位英語加強班呢??

唔覺眼有通告關於全方位英語加強班

原帖由 劻晉媽媽 於 10-6-24 11:01 發表
想問下大家嘅小朋友有無讀K2全方位英語加強班呢??

原帖由 corriatai 於 10-6-24 18:15 發表
唔覺眼有通告關於全方位英語加強班

係呀,所以我今朝湊阿仔返學時就問下老師,佢話得好少名額,要抽簽同interview,如果小朋友識得對答,就會好d,我地幼望班得幾個同學讀到咋咁話喎...

甘即係有機會入到既同學仔先收到通知可以申請   

原帖由 劻晉媽媽 於 10-6-24 22:00 發表

係呀,所以我今朝湊阿仔返學時就問下老師,佢話得好少名額,要抽簽同interview,如果小朋友識得對答,就會好d,我地幼望班得幾個同學讀到咋咁話喎...

原帖由 corriatai 於 10-6-25 12:42 發表
甘即係有機會入到既同學仔先收到通知可以申請   

應該係啦,其實學校從來都無提過呢樣野,我地都係估估吓,...如果唔係返去問吓,都唔知係咁囉...
‹ 上一主題|下一主題