用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

09~10 幼望班齊齊傾 [複製鏈接]

大家好!我係彩虹組既劉國本媽咪呀!
今日學校旅行好好玩呀 ^^
同好多家長初見面, 真係唔夠時間同晒甘多家長交流呢!
有時間就係呢度傾喇 ^^
   0    0    0    0

親子王國/教育王國日誌以外之網誌連結已被管理員刪除

多謝亞本既糖果, 我係太陽組洛鋒! 謝謝!

唔好客氣喇! 小朋友最愛收糖果, 不過我地要幫口食    今日國本好似調左去涼風組喇  

原帖由 oasispretty 於 09-11-6 23:24 發表
多謝亞本既糖果, 我係太陽組洛鋒! 謝謝!

本本 ma,

路過 :loveliness:

hi hi

原帖由 corriatai 於 09-11-9 14:58 發表
唔好客氣喇! 小朋友最愛收糖果, 不過我地要幫口食    今日國本好似調左去涼風組喇  

我都係路過架..想問你地間學校好唔好呀?有冇d意見比我,因我想報這間學校(幼稚園)!

原帖由 chickenwing2006 於 09-11-10 02:43 發表
本本 ma,

路過 :loveliness:

hi hi

本本ma,

點解會轉組架?
jacob又無講過轉組bor, 次次問佢都係彩虹組.
原帖由 corriatai 於 09-11-9 14:58 發表

朗 ma,

本本之前個組有 "技安" 成日蝦本本, 希望調左組會開心 d , 唔再比人蝦

原帖由 basicjanny 於 09-11-10 12:10 發表
本本ma,

點解會轉組架?
jacob又無講過轉組bor, 次次問佢都係彩虹組.

本本俾個0612蝦左個幾月, 問本本又唔係好講詳情, 初以為只是小朋友之間既小磨擦好小事, 但經過親子旅行, 有同學話本本成日喊   仲話因為 "技安" 打本本   更有小朋友番屋企話俾家長知, 個家長話番俾我知   所以寫手冊要求調位

原帖由 chickenwing2006 於 09-11-10 12:59 發表
朗 ma,

本本之前個組有 "技安" 成日蝦本本, 希望調左組會開心 d , 唔再比人蝦

回覆 1# corriatai 的文章

hi hi, 我係涼風組-凱添媽咪.

個"技安"又真係"小蝦大"bor,
希望本本調左組後會開心d, 唔會喊啦.
原帖由 corriatai 於 09-11-11 11:59 發表
本本俾個0612蝦左個幾月, 問本本又唔係好講詳情, 初以為只是小朋友之間既小磨擦好小事, 但經過親子旅行, 有同學話本本成日喊   仲話因為 "技安" 打本本   更有小朋友番屋企話俾家長知, 個家長話 ...

本 ma,

其實個個班主任都好 c 下

開左學 2 個幾月 .... 日日上堂都唔 g 有 "技安" 架咩 ?? 小組入邊有推撞, 口角都留意到啦 .... 再講呢 d 曳人都唔會蝦本本一個啦 , 排隊呀, 去 toilet , 玩玩具都一定 "爭先恐後" 啦 ! 開左學甘耐 , 自己班 d 仔女咩性格多少都 g 啦

係呢 ?? final 你 g 唔 g 邊一個係 "技安" 呀 ???

原帖由 corriatai 於 09-11-11 11:59 發表
本本俾個0612蝦左個幾月, 問本本又唔係好講詳情, 初以為只是小朋友之間既小磨擦好小事, 但經過親子旅行, 有同學話本本成日喊   仲話因為 "技安" 打本本   更有小朋友番屋企話俾家長知, 個家長話 ...

hello   凱添媽咪, 多d上黎傾下喇     

原帖由 b_lsh 於 09-11-11 17:52 發表
hi hi, 我係涼風組-凱添媽咪.

Hebe ma,

可能班主任資歷深, 對於較頑皮既學生見怪不怪 而且只是小磨擦並非大打出手, 每次老師一問佢兩個, 可能大家都係細仔, 只係識喊

國本本身怕事唔出聲, 不過就 "or過" 唔守規舉攪到佢就喊, 而且"技安" 同國本中間左個吉位, 所以以為影響不大

一早已知 "技安" 係邊個, 因為有次國本書包多左本書見到個名, 自此國本就話呢個同學攪佢, 亦有同老師確認過呢個小朋友係皮氣較暴躁既細仔, 騷擾既亦不只國本一個, 我亦同 "技安" 既家長傾過, 不過可能真係細仔, 佢都唔知 "技安" 係學校發生咩事, 只知 "技安" 成日喊

不過時間太長, 而且有另一張檯既同學聽到國本個名, 就話國本成日喊, 俾 "技安" 打, 再有另一張檯既同學跟Mami反映, 唔鐘意國本俾蝦, 要同國本做好朋友, 真係令我大為驚訝, 已經影響到其他同學感受, 所以寫手冊要求調位

p.s. 雖然唔知 issac ma睇唔睇到, 不過都要在此要多謝 issac ma, 主動話我知issac既感受, 萬分感激  

原帖由 chickenwing2006 於 09-11-12 01:22 發表
本 ma,
其實個個班主任都好 c 下

開左學 2 個幾月 .... 日日上堂都唔 g 有 "技安" 架咩 ?? 小組入邊有推撞, 口角都留意到啦 .... 再講呢 d 曳人都唔會蝦本本一個啦 , 排隊呀, 去 toilet , 玩玩具都一定 "爭先恐後" 啦 ! 開左學甘耐 , 自己班 d 仔女咩性格多少都 g 啦

係呢 ?? final 你 g 唔 g 邊一個係 "技安" 呀 ???

回覆 1# corriatai 的文章

HI 國本媽媽,
我問左凱添, 佢都係話國本比人蝦所以調到涼風組, 希望調組后開心番.
但係我問凱添咁邊個小朋友被調走呀, 佢就唔識答我, 凱添係大仔, 我問佢會唔會蝦人, 佢話唔會喎, 我都驚!!

hi, 好耐冇過黎, ,以后多d互通消息

凱添媽媽,
大仔未必係會蝦人, 超細仔都可以係攪攪震, 凱添知道唔可以蝦人已經好乖

原帖由 b_lsh 於 09-11-12 12:35 發表
HI 國本媽媽,
我問左凱添, 佢都係話國本比人蝦所以調到涼風組, 希望調組后開心番.
但係我問凱添咁邊個小朋友被調走呀, 佢就唔識答我, 凱添係大仔, 我問佢會唔會蝦人, 佢話唔會喎, 我都驚!! ...

hello   苓苓媽咪, 等左開呢個topic好耐, 去完親子旅行同其他mami 好好傾, 係又唔係好記得晒邊個打邊個   唯有動手開個topic, 多個機會相認 & 交流下

原帖由 Laling 於 09-11-13 10:25 發表
hi, 好耐冇過黎, 原來多左個幼望班topic, 我係太陽組苓苓媽咪,以后多d互通消息, 我亞女係12月細女, 咩都唔g呀~~~

苓苓係12月細女, 國本都係10月既細仔, 想問一下做功課畫線方面有無問題, 國本畫直線還可以, 不過wed個份斜線copy左幾份俾佢try, 都好難控制方向    

原帖由 Laling 於 09-11-13 10:25 發表
hi, 好耐冇過黎, 原來多左個幼望班topic, 我係太陽組苓苓媽咪,以后多d互通消息, 我亞女係12月細女, 咩都唔g呀~~~

我冇去到旅行, 所以我諗你地都唔會認得我

不過我記得係開學時林老師成日都有叫住呀本呀本咁, 不過我唔記得你係邊個家長la

我呀女畫綫圖畫等都係超唔掂, 我仲冇咩特別training tim.......不過我覺得都係有進步的....

上次評估老師有叫我同本本多加練習, 因為細仔上到K.2做功課會比較辛苦

原帖由 Laling 於 09-11-17 09:42 發表
我冇去到旅行, 所以我諗你地都唔會認得我

不過我記得係開學時林老師成日都有叫住呀本呀本咁, 不過我唔記得你係邊個家長lamouth:" />

我呀女畫綫圖畫等都係超唔掂, 我仲冇咩特別training tim.......不過我覺得都係有 ...

‹ 上一主題|下一主題