用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York vs方方樂趣vs創價 大家會點選擇?
go

York vs方方樂趣vs創價 大家會點選擇? [複製鏈接]

引用:好頭痕+方方好似幾好+創價又唔錯+仲有學券+

原帖由 Coffeekk 於 16-09-12 發表
好頭痕 方方好似幾好 創價又唔錯 仲有學券 york又好似語文環境好啲 如果學費唔大問題 想問大家會點選擇?:ca ...
我囝剛方方K3畢業,方方學術算深,但小朋友是讀得輕鬆愉快的,方方D老師好有經驗令小朋友pick up到。我囝沒有外補學術,學校程度足夠應付小一interview。

引用:其實我都心儀方方+請問佢中英文程度ok嗎?+

原帖由 Coffeekk 於 16-09-15 發表
其實我都心儀方方 請問佢中英文程度ok嗎? 英文可以流利對答嗎?
我囝英文可以流利對答,可以自己看英文書,全靠方方Phonics 教得好,以致看書、默書也容易得多。我只可說方方很適合我囝仔。

引用:Quote:原帖由+day_bo+於+16-10-06+發表我囝

原帖由 Denise_yee 於 16-10-15 發表
請問你讀邊問方方
你覺得細b讀方方ok ma?
我仔讀對衡道方方。方方收很多細B,所以我覺得佢地handle 細B好有經驗,pn時由於細B要遲D開學,可以集中全班也是細B。雖然學術程度算高,不知為何到K2、K3細B又跟到。相信方方有獨到的教學方法。

Denise_yee 發表於 16-10-24 16:05
謝謝你既意見
想問多少少
N 一班幾多人?

太耐,唔記得,大約十幾人度

littlelittlepra 發表於 16-10-27 06:12
我想問..
方方k係咪一定收番自己啲n?
唔讀n係咪好難入到佢ge k?

當年K一定收番n學生,相信而家都係。
其實方方不算熱門,所以相信K也不太難入。好多讀完n唔讀,始終鍾情名幼。
‹ 上一主題|下一主題