用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 我有野想請教~~住將軍澳區請幫下我~~
go

我有野想請教~~住將軍澳區請幫下我~~ [複製鏈接]

醒目開學勳章

我有野想請教~~住將軍澳區請幫下我~~

我將會下個月頭搬去將軍澳, 我女女又要報考k1, 我想問將軍澳有咩好學校? 我有朋友個仔而家讀緊k3佢住沙田, 讀緊保良局, 佢而家連自己個名都未識寫, 我覺得好奇怪, 聽到佢咁講我只係講左一句唔係呀ma. 又係咪真係咁樣架呢? 因為本人第一次幫女女搞入學既野所以唔識.    
[img][/img][img align=left

醒目開學勳章

Re: 我有野想請教~~住將軍澳區請幫下我~~

有冇人幫到我呀

hi milkbear,

I lived in TKO too, my daughter was studied at Deborah International play school, she will be in K1 this Sept.  my daughter really enjoy school life and she learns a lot from school.  you can think of it.

醒目開學勳章

golfland :

我想問呢間學校係將軍澳邊度呀?同埋有冇電話我可以打去問?

呢間學校有兩間一間係寶盈花園 (tel:3403 4393), 一間係富康花園 (tel :2217 7933), 兩間都係將軍澳站..

milkbear23,

我細囡而家都係tko讀緊保良局既幼稚園, 我大囡亦係同一間幼稚園畢業, 我大囡高班上學期初已經要寫自己既名, 冇可能到下學期都未教woo~ 而今年高班既小朋友, 係k2升k3既暑假已經要寫自己既名~

醒目開學勳章

elaineho73:

我想問你小朋友係保良局邊間呀, 因為我見校網將軍澳有2間?

Hi Milkbear,

school is at "tseung Kwan O "MTR station,
school tel 22177933

醒目開學勳章

golfland:

唔該, 我想問係點樣教學? 因為我都想女女讀國際, 想佢學下英文. 可唔可以比d意見我, 佢地唔想我迫個女太緊. 我都好驚.

milkbear23,

保良局易澤峯幼稚園
milkbear23 寫道:
elaineho73:

我想問你小朋友係保良局邊間呀, 因為我見校網將軍澳有2間?

醒目開學勳章

學校如何呀??我唔識簡呀? 而家好頭痛   

Pls check PM~
milkbear23 寫道:
學校如何呀??我唔識簡呀? 而家好頭痛   

醒目開學勳章

我巳解決左呢個問題啦, 我而家會轉去呢間啦保良局易澤峯啦, 因為我原本報左大窩口保良局, 我問左學校佢地話可以轉去將軍澳啦, 但我要寫反封退學信比大窩口學校個度,佢地會幫佢辨退學, 我再要反將軍澳做入學.check pm
‹ 上一主題|下一主題