用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 我女是細女,所以要重讀一年,但有感學校程度低,你們會在 ...
go

我女是細女,所以要重讀一年,但有感學校程度低,你們會在原校重讀或到別處呢? [複製鏈接]

我女是細女,所以要重讀一年,但有感學校程度低,你們會在原校重讀或到別處呢?

Please help!

她正讀湾仔的聖雅各麥潔蓮幼稚園.

Re: 我女是細女,所以要重讀一年,但有感學校程度低,你們會在原校重讀或到別處呢?

Please up!

Re: 我女是細女,所以要重讀一年,但有感學校程度低,你們會在原校重讀或到別處呢?

GiGiMum,
如果個女適應力ok,我會選擇到別處讀!但如果佢好怕醜要留意佢心理,問吓佢!
我個女就係,都無問題,仲好開心!可以學唔同嘢!

是否老師叫你個女重讀

hello GiGiMum,

唔需要太焦慮,我個囡囡都是細B,12月份出世,現在讀德貞幼稚園k1,初初我都怕她太細,會比大B學習得慢,也不知道此校的質量會否比以前差或保持,但當我囡囡現完成上學期,她的學習成果,都好滿意.如果比較國際學校更係差一班啦,(起碼他們會說流利英語)學習態度,活動,語言都優先自己同學仔,現在我自己都不考慮repeat 一年了,((最後,其實要知道大家自己囝囝囡囡需要學習什麼))

‹ 上一主題|下一主題