用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 95區家長你地會點排位呀?
樓主: cmts
go

95區家長你地會點排位呀? [複製鏈接]

Re: 95區家長你地會點排位呀?

Mandy_lee 的分柝很對, 如心宜的學校是最多人選的, 就一定要排第一位才有機會, 個人知道是 一線屬最多 人選  :  馮晴, 黃永樹, 宣基, 將天, 即舉例只可4選1 ,不能 1st,2nd,3th,.... 排在一起,

至於排2 nd,. choice,最好選 二 線的學校, 是較易入和買保險的方法, 萬一派到, 自己又不滿意, 只需叩第一志願一間學校門便可

紅豆
佢有張綠色比返你自己,要留返6月2日攞去註冊用.

yeeli
妳在嗎?
我很緊張呀 ! 故不敢這麼決定二三...
我想想清楚是否應改變選基德或聖安德肋先或仍博
將天 及 東華 ...

thank you  :  :  :
yeeli 寫道:
紅豆
佢有張綠色比返你自己,要留返6月2日攞去註冊用.

Dear All,

我今日去左黃永樹交form, 想問下你地d小朋友個編號屬於第幾組別呀, 又唔知呢個組別同派位有無關呢, 因為我係屬於最尾個組(13), 所以有d擔心 .
~只要有夢想,凡事可成真~

alkyng 寫道:
Dear All,

我今日去左黃永樹交form, 想問下你地d小朋友個編號屬於第幾組別呀, 又唔知呢個組別同派位有無關呢, 因為我係屬於最尾個組(13), 所以有d擔心 .

alkyng,
我想問0係邊度會睇倒小朋友個編號屬於第幾組別呀?

你重未交表 東華都可以放二或三,但將天放二,三就機會好少 :-|
MIHOLO 寫道:
yeeli
妳在嗎?
我很緊張呀 ! 故不敢這麼決定二三...
我想想清楚是否應改變選基德或聖安德肋先或仍博
將天 及 東華 ...

yeeli

妳仔仔好了沒有嗎?
我已交完剛開機看到妳在,   我昨晚已決定了.....
我有點八掛想知其他人會如何選的...哈哈不如我們大家
今晚上bk分享  

希望大家能往心 儀學 或 喜歡 之學校.

call刻到,我囝囝退咗燒無事不過重有咳囉,佢氣管敏感所以好容咳 多謝你關心囝囝    今晚上bk,好呀,我晚晚都上BK.
係呢你第幾組交表??
我第八組係代表咩呢 不過佢可能係容易d分配咋,應該同無關掛
MIHOLO 寫道:
   yeeli

妳仔仔好了沒有嗎?
我已交完剛開機看到妳在,   我昨晚已決定了.....
我有點八掛想知其他人會如何選的...哈哈不如我們大家
今晚上bk分享  

希望大家能往心 儀學 或 喜歡 之學校.

我咪第八組,我覺得應該同分配無關掛
alkyng 寫道:
Dear All,

tabotabo
你去黃永樹交表,佢會叫你去第幾組一樓交架,唔係第幾組別.

我是第四組不過我信沒分別的
不是遘運嗎 ?

我想起了妳說仔仔氣管差...唔我仔仔也是從小到大
后來有醫生介紹 善古靈 , 有沒有聽過  
我也介紹給其他朋友 他們說幾好..但一定要問過醫生因為一定要醫生紙才可以買的..

紅豆妳好
妳的公仔很靚  
可否教我加上去...
我曾試加入相片但不成功

我個囝都有食青蛙仔,佢食4mg,不過e生無叫長期食,通常食一星期就停,你個仔仔係咪都有食,食幾耐??係呢你睇邊個兒科??哈哈有d離題   

你想加大頭相,你要放相唔可以大過150x150架,
MIHOLO 寫道:
我想起了妳說仔仔氣管差...唔我仔仔也是從小到大
后來有醫生介紹 善古靈 , 有沒有聽過  
我也介紹給其他朋友 他們說幾好..但一定要問過醫生因為一定要醫生紙才可以買的..

YEELI

我仔仔是看普通醫生, 只是老公的朋友介紹  
噢相片問題明白了

Dear All,

我頭三個排位如下:

1. 將軍澳天主教小學
2. 梁潔華小學
3. 信義會小學

妳們有否選外區 ? 或在甲部有否填滿 ?我從昨晚至交表...唉我老公一直問甲部不填滿嗎 ?   我說了多次NO 他又問.哈
我想來想去都是只有一個, 因我不會抽外區 及也不會如乙部填上三個.

MIHOLO:

我在甲部只填將天, 乙部就填左19間, 宣基, 馮晴, 黃永樹就無填, 因這三間我唔選做第一的話, 填左都無意思, 另外點解我會填晒, 係因為我想知萬一我派唔到第一志願的話, 會派到第幾個, 而我身邊真係有媽咪只填五間

alkyng  

SORRY 我現掛住看電視 ,故未說及想等一等才說   真不好意思

我最后仍是改變了次序    (都不知好唔好)

1/ 保良局溤晴
2/ 將軍澳天主教
3/ 天主教聖安德肋
4/ 東華王余家
5/ 聖公會基德

本想選東華放第三, 但怕機會少 ,故改選基德或聖安德肋, 我本想選基德而我老公覺得基德比較難自行乘車故改聖安德肋,哈看了我自己也怪居然選2,3 為天主教學校自己想也沒想過, 其實本人一向喜歡基督教學校內何太熱了!

奇怪我為何放棄東華但又放在第四嗎 ? 因我填錯在第四囉
而我老公說不改隨他吧...唉他便是我老公了
(因交表是我老公...)  
‹ 上一主題|下一主題