用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 95區家長你地會點排位呀?
樓主: cmts
go

95區家長你地會點排位呀? [複製鏈接]

Re: 95區家長你地會點排位呀?

其實之前都知道基德由黃大仙搬黎, 而且本身響黃大仙時都唔錯, 如果唔係政府都唔會比地方佢地再繼續辦學, 所以前排佢地有開放日我都有去到, 但感覺就麻麻, 因覺得開放日d安排有d亂, 而且介紹學校個環節太表面, 點樣坐車去學校, 學校食乜野飯盒等等..., 所以去完之後我都唔係好知學校響教學方面d野.  
~只要有夢想,凡事可成真~

咁我想問下你,學生點呢,讀得開唔開心,品行點呢?唔晒你.
alkyng 寫道:
其實之前都知道基德由黃大仙搬黎, 而且本身響黃大仙時都唔錯, 如果唔係政府都唔會比地方佢地再繼續辦學, 所以前排佢地有開放日我都有去到, 但感覺就麻麻, 因覺得開放日d安排有d亂, 而且介紹學校個環節太表面, 點樣坐車去學校, 學校食乜野飯盒等等..., 所以去完之後我都唔係好知學校響教學方面d野.  

簽名被屏蔽

Yeeli:

呢樣野真係答唔到你, 因為開放日個天無乜機會接觸d小朋友, 本身學校安排左一段時間做體驗課(係有d小學生幫手的), 比我地d小朋友試下小學上堂係點, 但因安排好亂(好多家長驚執輸, 明知課室已很多人, 但都迫入課室, 攪到好多人企晒響到, 但學校個方面又無理到, 而且佢地d老師又無用mic, 所以聽唔到佢地講乜, 後來我索性走人, 就係咁我無同d小學生傾計, 當日我都覺得好浪費時間.   
~只要有夢想,凡事可成真~

唔該晒,咁我都要睇清楚d先,係呢你聽唔聽到佢地係駡d咩內容呢,
LamMAMA 寫道:
I live near kei tak, the children seem not so good, always run around the subway, the teachers always scold the children in the basketball area(My bedroom can near anything).
Got 106 seats in Central Allocation, from 5 class in p1(05-06) to 4 class in p1(06-07), please think about.

alkyng

唔該晒你

重有無95網既媽咪入嚟講排位心得呢?             

簽名被屏蔽

You maybe consider the PLK primary school.Their are so famous in TKO. PLK LHT has english  secondary school.You can think about it.

我覺得保良局黃永樹是好的選擇, 我兒子今年六年級, 讀了六年感覺校長很愛學生, 學生很愛學校, 當然每間學校都有不聽話的學生, 但最重要是學校有冇heart教好學生, 此校不錯, 可考慮.     

hi
我想問信義會小學呢 ? 可以嗎 ? 是否也很熱?

另外很多人選溤晴...
學校是否很不錯, 老師也很耐心呢?
但為何我又聽到很多人說他很悶呢? 如小朋友活潑應選
信義會小學 相反則可選溤晴 ?
那溤晴真是很悶嗎 ??

MIHOLO 寫道:
另外很多人選溤晴...
那溤晴真是很悶嗎 ??

我覺得自行收生時選那間,抽獎時應該都繼續係第一選擇
如果唔係咁選連敲門的機會都可能冇埋..
只是個人意見....祝大家都派到心儀的小學

我都選馮晴,我同我老公既想法係,一間學校嚴學生開頭會唔習慣但慢慢會習慣,如果要玩同活動我地家長可以再比其他活動小朋友,希望讀書氣氛濃可以影響小朋友囉.
MIHOLO 寫道:
另外很多人選溤晴...
那溤晴真是很悶嗎 ??

我聽日去囝囝幼稚園聽統一講座,聽咗返嚟BK傾下,你地有無媽咪聽咗都上嚟講下好唔好呢.   

THKS YR REPLY.

另外, 我想問YEELI 妳明天在那處聽講座 ? 我沒有聽過 ?

我今日去咗囝囝既幼稚園聽統一講座,個校長話統一係用最後個no嚟抽架,所以都係睇下有無運仔.

yeeli
請問如何知是早或遲 ? 因將軍澳好像有一千多人  
不過我也明白是靠運氣.
那妳會選第二及第三誰   唉很難呢

請問妳小朋友是讀那間幼稚園 ?
上午班或下午班   八卦吓

MIHOLO
我唔明你問早或遲係問咩?係咪個number????
我都覺得好難,但係都要填,我想二係循理,三係信義會或東華

我囝囝讀仁愛堂,下午班.
咁你個小朋友讀邊間???我都八下
MIHOLO 寫道:
yeeli
請問如何知是早或遲 ? 因將軍澳好像有一千多人  
不過我也明白是靠運氣.
那妳會選第二及第三誰   唉很難呢

請問妳小朋友是讀那間幼稚園 ?
上午班或下午班   八卦吓

‹ 上一主題|下一主題