用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 95區家長你地會點排位呀?
樓主: cmts
go

95區家長你地會點排位呀? [複製鏈接]

Re: 95區家長你地會點排位呀?

tracyfo

我囝囝讀仁愛堂

--------------------------------------------------------
我大仔讀跟英皇K.1, 你個個呢? 選左邊間學校呀?   :wink:

我想問下各位靚媽你地幼稚園會唔會一開學就比返d課本你地架 我囝個間幼稚園唔係架,比住一本英文課本你,其他就要教到邊先比一本你睇.   

yeeli:

我地一開學就會全部書比番我地, 因隨家長選擇包唔包書, 正式開課後, 逢星期五就一定全部書比番晒我地作溫習用, 星期一返學就會抽起一兩本, 而中英文課本每日都會keep住響書包的.
~只要有夢想,凡事可成真~

HI 各位媽咪
真開心多了很多朋友 ! 交流
chunchunbb
妳仔仔很俊俏.

tracyfo
我仔仔現讀保良居方王換 及囡囡會在今年入哥哥學校.

shun282
妳應住在我附近.

alkyng
妳女兒是否5月出生   ? 我仔仔是5月份的.
故不到我們(alkyng & yeeli) 均同一樣, 不只扁平足同後足內番....
我仔仔也是換恆齒 , 我覺得是現在多了營養故現今小朋友早了.
我仔仔是一名排骨仔, 故我兩一直很鼓勵他飲奶, 我老公甚至買日本肥仔奶粉明治(1鑵)未開因仔仔不太喜歡飲奶,而我訂了8鑵日本對腸胃好之森永.   
如像yeeli說飲鮮奶可肥也可一試.

yeeli

妳都認識楊醫生 ?
給予點評語好,因他真很貴及每次入院 (但女兒又真是肺炎)
我仔仔學校與妳仔仔一樣書是用完一本給一本的.不會一次給我們 但其實重好 我們不用keep 及每次要記下放回新盡

馬醫生我在5月份已聽聞他大名一直想試下, 只怕難booking 及女女有緊急時要久等. 及須排隊1-2小時不定.
我很怕等待的人
另我想知最晚是幾點booking或看完 ?

YEELI
我不知有否弄錯  
一開學就會全部書比番我地(有幾本不同書,例如中,英,國語書等)KEEP在書包內每日均上堂用, 教完一本后再發一本新書.

hehe~好呀~
yeeli 寫道:
elaineho73

好呀好呀又一齊傾下,交流下   

tracyfo,

多謝你讚我阿囝~   照顧三個暫時都ok~ 因為大囡同細囡都係返全日~

大囡剛考完期考, 成績都可以~ 功課都唔少, 但係好多又唔算~ 英文同數學都算淺, 但係中文真係比想像中深~

溫書就一定要啦~呢樣唔可以懶, 因為我唔同佢溫, 佢一定唔會自己自動自覺溫書~ 睇電視同玩電腦一定會自動自覺~ :tongue:
tracyfo 寫道:
elaineho73, hihi....

你仔仔好可愛呀...照顧三個小朋友有無好辛苦呀?
你大女讀成點呀? 多唔多功課呀, d野深唔深..
我見我朋友個囡囡小1的功課都幾深...同佢做功課加溫書都好辛苦.

我又冇聽過飲奶多會發育提早, 我大囡到而家都未換牙~佢都成日問幾時先換~我大囡高班

我兩個囡間幼稚園全部d書都係教邊本派邊本~
yeeli 寫道:
我想問下各位靚媽你地幼稚園會唔會一開學就比返d課本你地架 我囝個間幼稚園唔係架,比住一本英文課本你,其他就要教到邊先比一本你睇.   

咁我囝囝間幼稚園同你一樣,但係想同佢温下都唔得,只可以重温d教過,

elaineho73 寫道:
我兩個囡間幼稚園全部d書都係教邊本派邊本~[quote]
yeeli 寫道:
[/quote]

各位靚媽請移玉手到{{95區家長大都會}}續集
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=885432&forum=7&2

chunchunbb,

你認得我呀? haha..係呀, 最後都無轉到, 仔仔鍾意就算啦...等佢讀得開心D.
你仔仔讀邊間呀, 我唔多記得添..hehe

chunchunbb 寫道:
hi all~   
大家好∼我都係住TKO~我個仔而家先啱啱起步讀k1,不過我已經為佢讀小學既問題而頭痕   
tracyfo
你都係比個仔讀番原校   
‹ 上一主題|下一主題