用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港浸會大學附屬幼稚園今天有結果了
go

香港浸會大學附屬幼稚園今天有結果了 [複製鏈接]

香港浸會大學附屬幼稚園今天有結果了

岩岩開信箱收到了.....上午班.  

Re: 香港浸會大學附屬幼稚園今天有結果了

綱上可以check 到嗎?

我頭先看過無喎!
你覺得呢間學校怎麼樣! 最近又聽說是全中文很少英文呢
我報了很多間. 間間取錄都是AM.
但唔知點解每間都有人說不好?所以真的很煩惱.

醒目開學勳章

ERICBB:

你住邊區呀?有邊幾間收左?

twins214wy,
我報了以下咁多間! 但間間都有人話唔好.所以先頭痛.
啟思小學附屬幼稚園(牛津道)AM~ pay
ST.Catherine's(NORFOLK)AM~ pay
香港浸會大學附屬幼稚園AM~ ??????????
根德園AM~ 放棄
馬鞍山靈量堂AM ~ 放棄

明天本來IN宣道,但都係放棄唔去了.
我住馬鞍山. 如果係中六合彩就好啦.

Ericbb,

恭喜你, 你小朋友真係好叻啊! 其實如果你小朋友handle得到, 你又一心出

我收到信啦,是下午校. : 學費HKD34100/YR.即無學券用.
該用戶已被刪除

我今日未收到喎!乜唔係1月尾至有結果咩?

[quote]
Radiomama 寫道:
Ericbb,

恭喜你, 你小朋友真係好叻啊! 其實如果你小朋友handle得到, 你又一心出

rabee'a,
你鐘意呢間學校d咩呢? 係咪真係唔同架.
佢係咪仲貴過SC呢       

我都收到信....下午班
我都1516

哈哈! 我都答下咀先!

我都收到信, 上午班! 我都係諗緊!

佢當然有佢既好處/唔好處既! 佢由浸會發展出嚟實力一定有番咁上下, 而佢地比較多係討論既方式,引導小朋友同家長一齊去完成一個題目,比較活動! 對小朋友嚟講當然係會好開心啦,但係家長就需要多些時間去倍小朋友做project 囉!
但係都有d家長話佢地冇校服唔係好似學校喎

所以各有各既評語,最緊要係就番自己個小朋友既意願呀!

我都收到信, 收上午班, 都好開心~

但自己都唔係太熟呢間學校, 唔知有無人知它的附屬大學是英中或是中中呢 ?
不過始終呢間學校係一條龍, 咁當然有它的優點, 我都應該會讀!  

我有個仔 寫道:
不過始終呢間學校係一條龍, 咁當然有它的優點, 我都應該會讀!  

浸幼不是一條龍, 幼稚園畢業不一定直入浸小。

mchan 寫道:
[quote]
我有個仔 寫道:

浸幼不是一條龍, 幼稚園畢業不一定直入浸小。[/quote]
係呀! 封取錄信 底部 都有好明確地講明架.

my daughter is accepted pm class    but we choose SC.   

原來唔係一條龍!!! 我仲以為係

我未睇晒成封信講咩, 我仲係望一望佢收唔收啫, 真係STUPID嘞! :tongue:

咁我要同老公再商量下先了

you can get the result from internet if didn't receive the letter today. :

fatpooh 寫道:
you can get the result from internet if didn't receive the letter today. :
    係呀!真係好方便.唔洗估估下.我諗其他學校都要學下先得
‹ 上一主題|下一主題