用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有乜分別??
go

有乜分別?? [複製鏈接]

有乜分別??

ST PAUL'S CHURCH & ST PAUL'S KINDERGARTEN有乜分別,邊間好d?係咪兩間都咁難入?

Re: 有乜分別??

有冇人可以答到我呀??唔該丫 :-|

醒目開學勳章 王國長老

st. Paul's church kindergarten-click below:
http://stpaulkg.siliconworkshop.net/800.php
無直屬小學, 要自己搵小學, 不過男仔睇黎考得幾好, 而女仔就麻麻地喇, 一般難入啦

St. Paul's Kindergarten-click below:
http://www.spk.edu.hk/
有私小(幾乎直升)+直資中學, 程度very good, 所以算係港島區最好人爭既幼稚園之一(尢其是女仔), 好難入
不過男仔讀完幼稚園, 就要自己搵小學喇, 因為小學只收女生

Charlotte_mom
Thank You
好詳細呢!點解你可以知得咁多咁清楚?!你係老師嗎?
你的小朋友讀邊間?

醒目開學勳章 王國長老

我個女一年班喇, 個仔都考完k1, 唔知就抵打lor   
我女女係真光幼稚園->港大同學會小學
仔仔出年st paul's church k1(所以特別留意呢!)

o-i c
‹ 上一主題|下一主題