用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4
樓主: Bowiema
go

大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4 [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4

julianama,

我個仔之前係唔見左本數學作業同堂課冊, 但今日終於搵返哂啦! 唔該哂你!

Edmami 寫道:
julianama,

我個仔之前係唔見左本數學作業同堂課冊, 但今日終於搵返哂啦! 唔該哂你!

揾返就好啦。

死火 ...今日同亞仔 pre-dict 左 L.E. 第30頁 ,我睇返你哋post d 家課至知搞錯左 ... my god ! 佢手冊"p.36"寫左做"p.30"............

嘔血...............!!!!  

[size=large]good morning !

1B3X, 叫你多d上來架啦 !  
都好彩, 仲有今晚可以溫習, 都不太遲 !  如果真的不夠時間, 唯有集中火力溫 penmanship 那6句句子!
1B3X 寫道:
死火 ...今日同亞仔 pre-dict 左 L.E. 第30頁 ,我睇返你哋post d 家課至知搞錯左 ... my god ! 佢手冊"p.36"寫左做"p.30"............

大家有無參加 15/dec 親子運動日呀 !  好似好好玩咁噃 !
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

[size=large]Good Morning....  

早晨!

阿女小一既時候, 我地一家四口,
齊齊返學校參加"親子運動日",
雖然果日好曬, 但個個都玩得好開心,
舊年因細仔要返幼稚園, 老公工作又忙,
所以無參加, 諗番都有d後悔...

各位小一小二既家長, 可以抽到時間既話,
都儘量同仔仔囡囡回校玩下啦!會好開心架  
[quote]
LOOLOO 寫道:
[size=large]good morning !

大家有無參加 15/dec 親子運動日呀 !  好似好好玩咁

因為落狗c, 99話校車遲咗 20分鐘呀 !     
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

LOOLOO :

阿囡今日16:25分 先至落車呀  

[quote]
LOOLOO 寫道:
因為落狗c, 99話校車遲

今日阿仔留校練習英詩, 所以無搭校車, 好彩我接佢放學時無再落雨咋!

1A ~ 21/11功課

中 : 1. 抄改
    2. 抄(十一)一次
    3. 工(五)改
    4. 背(十一)
英 : 1. GP P.21-22 + Corr
    2. WS Corr U4
    3. Dict P.36+Penmanship Tomorrow
數 : 1. 進工(十七, 十八)改
    2. Sup. Ex.7
    3. 作改
    4. 綜工(十二) [堂上做-->已交給老師]
宗教: 1. 背金句(7-8)
    2. 作(7)

Charlotteho, i need yr help !

放工回來見到阿仔無寫手冊返來呀 !!       佢而家又瞓咗喎 ! 幫我打1E班家課呀, 唔該 !     

都唔知點解無寫 ?  

校車有時早到有時遲到,真係好難觸摸嫁!

Loo Loo ,

Gordon D家課搞掂未?

攪掂啦 ! 他剛剛才去瞓咋   ! 原來今日佢收到份厚厚的星島日報放入書包時, zip埋本手冊在裡面, 所以後來搵唔到手冊寫家課. 又唔知點解阿仔這幾天放學回家好攰,  再加上樓上又裝修, 扭哂計話好嘈做唔到功課, 就走去瞓了. 當我放工回家, 才發覺本手冊一隻字也沒有寫.  我咪上bk help 囉 ! 等到7點半叫醒佢, 佢才話我知余老師叫他抄在通告後面 !( 我又唔發覺到!) 亦多謝 charlotteho call 我話我知!  
今晚好趕呀 , 又要溫英/中默, 終於攪到11點先 唉.....
1B3X 寫道:
Loo Loo ,
Gordon D家課搞掂未?

我來報到,大家好。07年小一收左我仔、想問校車車資約多少。我家住荔景山。小朋友於大天的生活及學習怎樣。可否分享一下初入學時貴子女如何適應小一返學。thx!

大家好, 同CeciliaChg一樣個仔07入學, 一陣去註冊. 最關心校車問題, 我可能會搬近學校, 最好唔駛坐校車. 好似我地呢班新生家長都好想知多d大天的生活, 希望大家日後多多指教.

[size=large]Good Morning....  

bosze,
你囝囝都係1E, 實在太好了, 甘快就可以搵到同班同學, 不過我今朝去註冊時, 都有一個係1E既家長.

ceciliachg, tiktikau,
校車真係要睇下你住邊區, 我住美孚今年就$520, 今年無加到價, 出年可能會加都唔定. 不過坐校車既好處係落大雨時, 校車會直駛入操場, 小朋友唔會淋濕身.

Bowiema:
剛剛註冊完, 手續確簡單. 入學校前與門口褓姆姨姨傾談,
我住九龍站要4百幾, 仲要7點3上車, 嚇了一跳, 咁早返到學校有物可以做, 依家要睇下校車點再打算. 本來都想搬去美孚,美孚是唔錯的地方,但又不想坐校車, 除左慳時間問題, 因個仔食齌, 希望每日可以送到飯, 又會考慮下搬去奧運站. 但見學校條大馬路, 可想像落大風大雨時就慘咯, 呢d係會坐校車的最主要考慮.多謝你的意見.

大天好多野都好好, 就是個 location 不三不四, 打風落雨及寒冷日子真是好擔心.  所以最好就選海帆軒 !

我地好彩, 因青衣好多學生, 今年一部專車只接青衣學生, 車費 $650. 我是最後一站 0742上車, 不過今朝校車遲大到 遲了25分鐘, 校車ee話有交通意外喎 ~  

tiktikyau 寫道:
Bowiema:
但又不想坐校車, 除左慳時間問題, 因個仔食齌, 希望每日可以送到飯, 又會考慮下搬去奧運站. 但見學校條大馬路, 可想像落大風大雨時就慘咯, 呢d係會坐校車的最主要考慮.多謝你的意見.

tiktikyau ,

九龍站果邊係要甘早ga, 不過返到學校甘早可以搵家長義工做下本language passport. 同埋8am都要做早操了.

美孚我地今年上車時間係7:25am, 放學就4:35pm落車.
‹ 上一主題|下一主題