用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4
樓主: Bowiema
go

大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4 [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4

julinama 叻叻!

點解我地1E從來無背過金句既  

常識範圍更正!!??  咁遲才通知!   
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

LOOLOO:

阿仔手冊係咁寫, 佢話老師說考試時要背的, 但係我地就只背過頭三課咋(不過依家都唔記得哂lor), 我諗都係臨考試前先背啦!

常識測驗範圍咁遲更正, 係因為我記得亞仔之前曾在手冊上寫過要測第二冊的第一課, 同老師派的紙仔所寫的不同, 咁我昨日接亞仔放學時見到Miss Chan, 咪問吓佢點解果張紙仔只係話要測5-7課lor , 佢話問清楚再覆我, 於是今天便再補發更正的紙仔嘞!

[size=xx-large]HELP..............!!!

請問有冇邊位 P.1 mami 有視藝堂派嘅填色比賽嗰張紙,(同天父有關嫁) , 可以send個copy俾我嗎?

[email protected]

1B3X, 一早見你就咁大個 help !!! 嚇c人咩 !   
不過.......c 啦~ 幾時派架? 我地好似無嘅 ?    

Edmami, 好彩有妳問吓咋, 真是多謝妳呀! 咁即是老師打錯了範圍     :tongue:  :tongue:
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

視藝堂派嘅填色比賽,1A班仲未派,星期五先有堂,應話星期五先派喎。

1A ~ 29/11功課

中 : 作(十二)
英 : Pen (1-7)
    6/12 Dict P.37-38 + Pen
數 : 1. 速算簽改貼
    2. 努力溫習
    3. 溫習後, 將工分三類釘好, 進工(1-18),
      Sup Ex.(1-8), 綜工(1-12), 1/12交

julianama 寫道:
視藝堂派嘅填色比賽,1A班仲未派,星期五先有堂,應話星期五先派喎。

希望各位mami到時幫幫忙 ...!    唔該晒!

183x,

我問

[quote]
rachellam 寫道:
183x,

我問

Edmami ,

收到了 , thx for your sharing .

好pro ar...

因為阿仔今日出左去參加朗誦比賽, 所以只抄了英文和數學的功課 :

英:copy bk P.12-13
數:1. 書P.63
  2. 作Ex.21
  3. 明天交所有工作紙

另明天記得帶視藝功課。

阿仔今日英詩朗誦比賽得到第三名啊! 今次有三個第三名,得分85分,三個都係大天的同學仔來的 。另外兩個第二名有86分,冠軍就有87分。

Edmami,

真係好消息wor , 恭喜..恭喜...!
點慶祝呀...?

1B3X,

無諗點慶祝呀,點都要等明天測埋常識先!可能星期日帶佢去大尾督踏單車啦!

Edmami ,

明天早餐嗎?

亞仔話佢好掛住普通話王老師 ,仲講到鬼咁肉緊...

Edmami :

囝囝真係好叻呀     恭喜 ~  恭喜 ~

Edmami 寫道:
因為阿仔今日出左去參加朗誦比賽, 所以只抄了英文和數學的功課 :

英:copy bk P.12-13
數:1. 書P.63
  2. 作Ex.21
  3. 明天交所有工作紙

另明天記得帶視藝功課。

阿仔今日英詩朗誦比賽得到第三名啊! 今次有三個第三名,得分85分,三個都係大天的同學仔來的 。另外兩個第二名有86分,冠軍就有87分。

功課補充:

中文:
1. 朗讀國(十三)五次
2. 寫玩遊戲名稱

常識:
1. 測驗,請温習
2. 交file,作業(一)(二)

你仔仔好叻啊

wwkiu & julianama,

Thank you !

另外, 唔該哂julianama的功課補充 !

Edmami,
   恭喜恭喜恭喜哂 !! 為大天爭光 !! yeah ! Edmond 上台經驗咁豐富, 緊係掂啦 !
   飲番杯先 !

考埋明天又可以鬆一鬆啦 !!  晚上可以開開心心去吃盆菜 !!
所以 gordon 放圍棋後, 可以留係學校等我 !  :wink:

想問吓參加了圍棋的媽咪,

我今日才見到份通告....你地有無參加網上下棋練習呀,成$250年費好貴呀!   

LOOLOO,

我唔諗住參加, 因為一來好貴, 二來無時間玩, 不過亞仔話想參加圍棋公開賽, 但好似要有9級情度. 都唔知參唔參加好
‹ 上一主題|下一主題