用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4
樓主: Bowiema
go

大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4 [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4

Loo Loo ,

我睇翻通告 , 應該唔使...冇indicate 8/12 呢個日期...

Thanks !  貓貓 !
我就是想 double confirm 下, 因之前mark 低咗, 將通知就唔知去咗邊了.  咁阿仔明天可以坐校車回家嘞.       

1B3X 寫道:
Loo Loo ,
我睇翻通告 , 應該唔使...冇indicate 8/12 呢個日期...
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

今日的功課不多, 明天又不用默書, 今晚可以比阿仔玩耐D啦! 而且明天不用上圍棋班, 可以早D返屋企

1A ~ 7/12功課

中 : 1. 作(十三)改
    2. 作(十四)二頁
    3. 工(六)改
英 : 1. GP P.25-26
數 : 1. 工(十四)

大家覺唔覺這兩星期d功課少咗d呀    初時我以為是因為測驗週, 但呢個week 都係比以前少咗d噃!   唔知係咪有家長投訴呢?
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

我都有同感, 仔仔好多時已在學校完成了.  其實以前都唔係咁多功課, 起碼比我想像中少.

LOOLOO 寫道:
大家覺唔覺這兩星期d功課少咗d呀    初時我以為是因為測驗週, 但呢個week 都係比以前少咗d噃!   唔知係咪有家長投訴呢?

Edmami,
thank you 你。昨日阿女上琵琶堂前係第二個課室做功課,点知佢將好多功課、書本和手冊都留晒係果個課室度。好彩今日全部都揾得返。

[size=xx-large]好彩有你日日post d功課出嚟咋!

阿女正話同我講話同你仔仔好friend喎!     

Julianama,

唔洗咁客氣啦! 而且我都唔洗返工, 邊個得閒咪邊個post出來囉!  我個仔arm arm又走過來睇我上bk, 佢又搭嘴話坐校車時都有同你囡囡傾計嫁!

bosze,

其實學校星期一至六都有要自費的課外活動, 一般都會比出面平少少, 不過我屋企無fax機, 如果無其他媽咪fax到比你, 我再諗下點將份通告send比你啦!

bosze,
你的e-mail係唔係g-mail阿?我果次張d file scan到好大,睇怕要g-mail先得啦!
如果有你就話個email address俾我知啦!

Edmami,
阿女都好鐘意睇我上BK嫁!   

bosze 寫道:
Hi 各位
我想問要比錢既課外活動,係唔係係星期六早上上家,因為我正安排囝囝一些興趣班,因為唔想撞時間,日後又唔想改時間。請問大家仲有無興趣班個list係到,我想睇下有咩野興趣班第日比囝囝讀,同埋唔知有無價錢呢?如果邊位有,可否fax比我呀,謝謝。

Hi bosze,

不如我scan左再e-mail俾你呀!
你PM個e-mail add俾我呀...
你參考吓價錢啦 , 但下個學年嘅時間唔知會唔會同而家一樣呢? 可能你要注意吓...

1A ~ 8/12功課

中 : 1. 工(七)
    2. 補(18)
英 : 1. WS Ex.1, 3
    2. WS Ex.2 Corr
數 : 1. 作改, 做EX.22
    2. 進工(21)(22)
其他: 1. 成長列車Ch.7
    2. 閱讀冊P.36(中)P.42(英)
    3. 下周五交畫

bosze,

send 左俾你啦 !
pls check...   

点解又冇中默阿?問阿女阿女只話老師冇講咋!     

julianama 寫道:
点解又冇中默阿?問阿女阿女只話老師冇講咋!     

15/12(星期五)是一,二年級的"親子遊戲日", 唔駛返學, 所以不用默書.

next Friday: 親子遊戲日, 所以冇中默呀! :

THANK YOU Edmami & janicebb1020.
我唔去親子遊戲日,JULIANABA今個星期又出TRIP,所以都醒唔起TIM。

我想問:

是否唔去親子遊戲日就唔駛返

ngyy123 寫道:
我想問:

是否唔去親子遊戲日就唔駛返

不是.
通告2006/116號 第四項:無論家長出席與否,一,二年級學生必須於上述時間回校。(上午八時三十分至下午一時)

1A ~ 11/12功課

阿仔今日無抄中文家課,以下是在他功課袋找到再問他的,如有錯漏,請補充。
中 : 1. 補(十九)
    2. 工(十)
    3. 作(十四)P.14
英 : 1. Design a mask (animal)
數 : 1. 書P.70-74
常 : 做科探工P.2,3
其他: 1. 校服通告(冷衫)
    2. 12月音:帶歌詠集, Sing along

Thank you  Edmami.

我又想問你們有有參加親又合唱團.
我有參加

:

1A ~ 11/12功課(補充)

中文:
1. 中作(十)
2. 補(19)
3. 作(十四)改正及做p14[size=medium](阿女話作p14因有很多同學漏做,所以手冊寫做p14,如果做咗就做改正得啦!)

ngyy123,
我冇參加親子合唱團,因我需要充份休息。     
‹ 上一主題|下一主題