用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 i-Pen 用家請發表意見
go

i-Pen 用家請發表意見 [複製鏈接]

i-Pen 用家請發表意見

上星期收到i-Pen, Data CD, Earphone, 6本readers
呢套教育出版社2006年新產品, 呢套幼稚園教材又貴quality又差  

上學期
i-Pen                  $225
i-Pen earphone         $20
i-pen Data CD         $70 (全年用)
6本readers          $144
                $459  (經學校買9折 $413.1)

下學期
6本readers        $144  (經學校買9折 $129.6)

上下學期共 $ 603       

Re: i-Pen 用家請發表意見

上星期收到i-Pen, Data CD, Earphone, 6本readers
呢套教育出版社2006年新產品, 呢套幼稚園教材又貴quality又差    

上學期
(1)  i-Pen $225
(2)  i-Pen earphone $20
(3)  i-pen Data CD $70 (全年用)
(4)  6本readers $144
總計.....$459 (經學校買9折 $413.1)

下學期
6本readers $144 (經學校買9折 $129.6)

上下學期共 $ 603   

(1) 細聲,i-Pen本身內置有咪,但真係要屋企靜到無聲先可以好清晰聽到支i-Pen發出的讀音.

(2) 首頁右下角有 + - volume, 我試過 ++++ 大volume 唔覺有咩分別, 依然好細聲. 同樣地 - - - volume 又唔覺佢細聲左, 唔通我倆公婆都雙耳失靈   

(3) 支i-Pen 發音有雜聲, 類似沙沙聲, 支筆已經細聲仲兼沙沙聲, 真係好惡劣.

我覺得課文 + cd   或者 課文加vcd  都ok,  支i-pen 係學習上究竟有甚麼優點      

係細聲 :cry: 不過囡囡玩得好開心 :

lkyma,

你個支筆有無沙沙聲?  
lkyma 寫道:
係細聲 :cry: 不過囡囡玩得好開心 :

冇沙沙聲喎,會唔會壞

lkyma,

點完課文內o個點之後,將支筆拎去耳仔可以聽得到,之不過又夾雜左cc sa sa聲,就算用埋headphone都有沙沙聲,  其實咁細聲,要好靜,好好好........留心先聽到既話, 我聽起上o黎都好辛苦,我又唔係住係密室   提供唔到咁寧靜o既環境就支i-pen啊    

我會拎返學校要求更換, 不過換筆 都唔知可唔可以改大聲d, 如果仍然都係咁細聲, 我就真係唔想要支i-pen + headphone, 唔知可唔可以退錢      

[quote]
lkyma 寫道:
冇沙沙聲喎,會唔會壞

我自行換個headphone 就大聲左囉
我估個黑色的cheapcheap headphone 點換都係細聲

支 i-pen 係可以調較大細聲,係第二頁右下角有兩個+ & - 圓點.同埋嗰d 沙沙聲係水喉花灑聲,用來配合"sprinkle me"主題,係咁架!
重有,支筆本身已經有喇叭,可以唔用耳塞,都好清楚,我覺得唔用會好d,好怕囝囝唔知大聲會影响佢聽覺.

但係我本書係 "our new friend"  內容係圍繞學校架啵,  課文跟水喉,花灑無關.  我支i-pen發出既 c li sa la 聲 (好似收音機較唔準接收o個d c li sa la 聲, 希望你明我講邊d聲啦!)   

我都試過 ++ -- 個volumn, 效果無分別.   

chunyiu 寫道:
支 i-pen 係可以調較大細聲,係第二頁右下角有兩個+ & - 圓點.同埋嗰d 沙沙聲係水喉花灑聲,用來配合"sprinkle me"主題,係咁架!
重有,支筆本身已經有喇叭,可以唔用耳塞,都好清楚,我覺得唔用會好d,好怕囝囝唔知大聲會影响佢聽覺.
‹ 上一主題|下一主題