用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 吾該幫幫忙, 請介紹比小朋友帶飯的保暖飯”wo” ...
go

吾該幫幫忙, 請介紹比小朋友帶飯的保暖飯”wo” [複製鏈接]

吾該幫幫忙, 請介紹比小朋友帶飯的保暖飯”wo”

本身已有一個tiger牌二層的保暖飯wo, 小朋友已小四, 所以太細, 想買個大d架, 請問有冇好介紹    

Re: 吾該幫幫忙, 請介紹比小朋友帶飯的保暖飯”wo”

我用緊既係'象印'3層, 非常保暖, 冬天由早上 6:30 放入去, 至 12:15 都夠暖   而且有3層, 你囝應該都夠食

吾該曬謝謝曬KITTYMA   

終於有人答我
KITTYMAMA 寫道:

我用緊既係'象印'3層, 非常保暖, 冬天由早上 6:30 放入去, 至 12:15 都夠暖   而且有3層, 你囝應該都夠食

我見之前另外有topic,其他mum 都極力讚komas(korea牌子)?呢度有無人試過?還有thermos 有無人有意見?

KITTYMAMA ,

唔好意思,我想問下你那象印的飯壺有無model no?另外內膽是膠還是stainless steel,是否一樣要先浸熱水一會才擺飯入去?還有3格的話可唔可以放湯落其中一格?會不會漏?

那麼多問題不好意思?

你有另外用保温袋包住個飯wo?
飯wo下面個盒有放hot water嗎?
謝謝

我用tiger有三層,家姐送比囡囡的;Jusco 有售,好保溫,好似賣269蚊~

請問除佐D飯壺款, 有冇第二D款都係可以保暖架, 因為我覺得飯壺款, 食時會吾會吾係咁方便, 好容易將D飯

BB2WONG 寫道:
KITTYMAMA ,

唔好意思,我想問下你那象印的飯壺有無model no?另外內膽是膠還是stainless steel,是否一樣要先浸熱水一會才擺飯入去?還有3格的話可唔可以放湯落其中一格?會不會漏?

那麼多問題不好意思?

型號我要回家才可以給你
所有器皿都是膠, 如果先用熱滾水浸熱咗d器皿先, 會保溫耐些. 最底的一格和取高的一格的蓋比較實, 我相信載湯都不會容易漏. 中間一格是用來盛飯的, 蓋的設計如果載湯, 我相信是會漏出來的. 內膽我覺得是'不锈鋼'.

[quote]
siulisa 寫道:
請問除佐D飯壺款, 有冇第二D款都係可以保暖架, 因為我覺得飯壺款, 食時會吾會吾係咁方便, 好容易將D飯

KITTYMA

冇錯, 叻女 , 只需要保暖1-2小時已夠, 我就係搵買保暖盒, 方便佢開同食, 請問妳知吾知邊度有得賣? 我搵佐好多地方都吾見有 :cry:

siulisa 寫道:
KITTYMA

冇錯, 叻女 , 只需要保暖1-2小時已夠, 我就係搵買保暖盒, 方便佢開同食, 請問妳知吾知邊度有得賣? 我搵佐好多地方都吾見有 :cry:

呢d保暖盒, 反而街坊雜貨舖仲多喎
你去d大公司反而冇架

難怪啦
KITTYMAMA 寫道:呢d保暖盒, 反而街坊雜貨舖仲多喎
你去d大公司反而冇架
‹ 上一主題|下一主題