用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 如讀協恩幼稚園, 第3輪叩門入協恩小學大唔大機會? ...
go

如讀協恩幼稚園, 第3輪叩門入協恩小學大唔大機會? [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

如讀協恩幼稚園, 第3輪叩門入協恩小學大唔大機會?

協恩小學嘅媽咪,

請問如有機會入讀到協恩幼稚園, 無宗教及無該區地址
第3輪叩門入協恩小學大唔大機會? 唔該晒!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

Re: 如讀協恩幼稚園, 第3輪叩門入協恩小學大唔大機會?

今年 12 個第三輪入!
(協恩小一總共 105 名學生)

醒目開學勳章 貢獻勳章

TWMa,

Thanks for your info.

Re: 如讀協恩幼稚園, 第3輪叩門入協恩小學大唔大讀協恩幼稚園, 第3輪叩門入協恩小學大唔大機會?

TO TWMa,

如果讀協恩幼稚園, 第3輪叩門入協恩小學大唔大機會?
105 名學生 中  
首輪入: 有冇15 分?
第三輪入 只有 12 個位 定 協恩幼稚園 有12 入?

謝謝.    

Re: 如讀協恩幼稚園, 第3輪叩門入協恩小學大唔大讀協恩幼稚園, 第3輪叩門入協恩小學大唔大機會?

wawa_mami:
首輪15分, 唔理讀邊間幼稚園都冇機會.
協恩叩門位聽講淨係留俾自己間幼稚園, 2006年小一學位, 自行加統一合共 93 個位, 但開學時卻有 105 名小一生.
多咗12名學生, 有協幼媽咪話全部來自第三輪叩門的協幼生.

TWMa,

謝謝分享..
對於想讀協恩, 非協恩幼稚園生, 好像只能夠等睇吓有冇大抽獎的命..

[quote]
TWMa 寫道:
wawa_mami:
首輪15分, 唔理讀邊間幼稚園都冇機會.
協恩叩門位聽講淨係留俾自己間幼稚園, 2006年小一學位, 自行加統一合共 93 個位, 但開學時卻有 105 名小一生.
:-P bb囡 既爸爸 :-D
‹ 上一主題|下一主題