用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立小學 唔知大家覺得仁立定仁紀好d呢??
go

唔知大家覺得仁立定仁紀好d呢?? [複製鏈接]

唔知大家覺得仁立定仁紀好d呢??

我個女讀緊荊冕堂士德k.2呀~~下年論到我啦~~so想問下有冇人知lor~~lee兩間都係我心儀既~~麻煩俾d意見,唔該~~

Re: 唔知大家覺得仁立定仁紀好d呢??

唔該幫幫忙~~     

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewforum.php?forum=68&start=320&sortname=t.last_post_time&sortorder=DESC&sortdays=1000

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=423458&forum=68&start=0&viewmode=flat&order=1

hope can help you !!!!

HI!
當然係仁立好啦! 而且係好好多!我個BABY 入讀唔夠兩個月都識比較!因為我個baby今年由仁紀轉過去仁立!我重有個大仔讀6年級,如果唔係讀6年級我都幫佢轉校!  點解會轉? 如果唔係有問題都唔會轉啦!唔好以為新校舍就係好嘢! 教師的質素同埋教德先至係重點! 得問空殼有用嗎?英文科科主任的教學居然....... 你睇過今年仁紀起討論區1年級英文科啲評語就知出事,MS W & MS C 真係...... 除咗英文科,重有數學科!我個大仔話MR W 係數學科主任,但佢話個MR 講嘢又快又一舊舊,食晒D字,而且自以為幽默,但趣味欠奉,教法死板,唔理學生學習進度,仔仔話大部分同學都有同感:要靠自己!而且校政及管理也是轉校的重點! 通告可以成日印錯!連我個BABY都問我點解成日錯,同埋話唔環保!期實重有好多不為人知的醜聞...... 不過我重有D口德,留番條路俾佢!佢哋依家似住家長以為重係有D名氣,所以唔憂冇生源,但......你要知道......由來已久有校譽都係仁立,仁紀只係下午校時"猛車邊",一直都係差好遠,而且依家林護都唔肯同佢掛鉤(舊時似住有聯繫,所以家長先選仁立,後選仁紀),所以選仁立啦!     

fatherjason:

請問讀仁立係咪真係要家長好有時間照顧佢地,要陪佢地一齊讀書呢? 我工作較繁忙,擔心無足夠時間陪仔仔讀。而且佢地o既壓力係咪會好大,成日要同同學比較成績呢?

謝謝您!

原文章由 fatherjason 於 06-10-15 01:22 發表
HI!
當然係仁立好啦! 而且係好好多!我個BABY 入讀唔夠兩個月都識比較!因為我個baby今年由仁紀轉過去仁立!我重有個大仔讀6年級,如果唔係讀6年級我都幫佢轉校!  點解會轉? 如果唔係有問題都唔會轉啦!唔好以為新校 ...
"我們愛,因為神先愛我們。"

原文章由 fatherjason 於 06-10-15 01:22 硐表
HI!
當然係仁立好啦! 而且係好好多!我個BABY 入讀唔夠兩個月都識比較!因為我個baby今年由仁紀轉過去仁立!我重有個大仔讀6年級,如果唔係讀6年級我都幫佢轉校!  點解會轉? 如果唔係有問題都唔會轉啦!唔好以為新校舍就 ...

樹大有枯枝 ,
看來仁立的老師未必個個都係好人   ,
如果俾 d 仔女入左去讀 , 長大後都唔會做到正人君子:evil: ....
除非跟住某校內出名o個幾個好老師

[ 本文章最後由 寶豬豬 於 07-11-23 01:09 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題