用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 打算報創價2007年K1, 入嚟傾吓啦! ...
樓主: BB_Ahmond
go

打算報創價2007年K1, 入嚟傾吓啦! [複製鏈接]

Re: 打算報創價2007年K1, 入?傾嚇啦!

你地係唔係係課室o個到有個no呀? 點解我封面試信課室係 : 遊戲室 既 in 25/11 3:00pm,    會唔會好多玩具, 唉..bb實分心同唔聽老師講野啦 , 有冇媽咪係遊戲室ga ,  

有冇報左創幼o既家長係學會員呀?
[/url]
該用戶已被刪除

KAREN&TON 寫道:
創價好咩!!!

本人比較無知,真的想問一問創價有什麼好的地方?
該用戶已被刪除

Vanyau & Karen & Ton

好不好很多時都係主觀,你們可入學校網址www.soka.edu.hk 看看教統局的視學報告,自己衡量一下學校的辦學理念,課程等等是否適合你們的小朋友。不過你們如仍未報名,雖則知道學校適合你們的小朋友,可能已經太遲了。

醒目開學勳章 貢獻勳章

嘉晴爸爸 寫道:
有冇報左創幼o既家長係學會員呀?

我唔係創價學會會員呀, 但有朋友呀媽係囉!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章

Vanyau & Karen & Ton,

可能在你們立場會覺得創價唔好...
你們唔應該在這裡說這些說話..
因為你們不明白創價是一所為小朋友而創辦的幼稚園
創價能令小朋友開開心心,有自信心等等
我小朋友開學只係3個月到..已經比未上學前有大大改變..
希望你們能用心了解"香港創價幼稚園"
你們可入學校網址 www.soka.edu.hk 看一看就會明白..
該用戶已被刪除

醒目開學勳章 貢獻勳章

Oscar媽 寫道:
創價是一所為小朋友而創辦的幼稚園

Totally agreed!     
I hope my daughter be one of their student!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

我認識該校2位家長都認為創價是一間好的幼稚園,孩子讀得很開心,有自信;最重要是前陣子認識了一位幼師,他說創價有些老師都高興自己是創價的一份子。

真希望囝囝能被取錄

monkey妹 寫道:
[quote]
Oscar媽 寫道:
創價是一所為小朋友而創辦的幼稚園

Totally agreed!     
I hope my daughter be one of their student! [/quote]

我都報左創價,11月25號面試,10:45 (3號室)

25/Nov 9:00a.m. 遊戲室 interview
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

唔該晒

billysim 寫道:
[quote]
pandacat_bb 寫道:
我想問創價係咪都係非牟利, 可以享受學券制呀

創價係非牟利嫁    應該享受到學券制嫁   
[/quote]

hello,
我都有報名呀,仔仔係11/25 3:30pm interview呀,我有小小擔心個段係午睡時間,仔仔狀態會唔好呀。

我樓上有位妺妺讀創價K2,在電梯相遇時問她返學開心嘛?平時小朋友會答"開心".但小妺妺竟然答"好開心啊".可想而知有幾"正".

請問大家創價收唔收插班呢?

會收, 我見報名表都有寫收插班生的...
bbcat 寫道:
請問大家創價收唔收插班呢?

Dear All,

Hi~~
我囝囝都想報創價, 一口氣睇完你們
的8頁留言, 感覺創價係一間好好既
幼稚園, 同創價的網頁好得意!
不過, 我囝囝係05年出世, 要下年先
報名, 我現在想問問你們常講的創價
會會員, 怎樣才可入會, 要什麼資格,
要年費及月費嗎??? 還有創價面試會
否很睇家庭背景及父母職業???
煩請大家為我解答, 謝謝!   
‹ 上一主題|下一主題