用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 打算報創價2007年K1, 入嚟傾吓啦! ...
go

打算報創價2007年K1, 入嚟傾吓啦! [複製鏈接]

打算報創價2007年K1, 入嚟傾吓啦!

你地寄左報名表未呀?

醒目開學勳章

Re: 打算報創價2007年K1, 入嚟傾吓啦!

唔係10月先交form咩?

醒目開學勳章

另外,我聽人講如果係創價學會會員好d,唔知有冇人聽過呢?

我都交左啦! 打電話去問過話開始收表架啦!

Re: 打算報創價2007年K1, 入?傾嚇啦!

wingtsang,
  請問你係郵寄呢定係親自交呢?

打算寄回去.

你地仲打算報邊間呀?

唔係10月先開始派表咩   

已經可以上網下載表格啦.

先入去"幼稚園簡介" 再去 "招生方法"
Click here : 創價

你地好
我都打算報創價2007年K1,你地知唔知這間學校會好難入嗎?我現再只係稔報這間咋,其它都研究緊

我都有打算報e間比囡囡讀. 但係唔知好唔好呢????
不過都有幾間心水幼稚園, 例如:民生,培正,培道.

maggiezt,

我係親自拎去架! 因為果日諗住去兜一兜望下想報d學校, 打電話比佢地, 佢地話可以收表, 咁我未遞埋囉!

maggieszt 寫道:
wingtsang,
  請問你係郵寄呢定係親自交呢?

bbqcso:我都有稔過報培正,但聽bk媽媽講這間好難入

Hello:各位媽咪
我係創價2006年,K1家長呀
我仔仔在創價讀得好開心,日日放學都同我講明天我都要返學,返學好開心呀!又講今日在學校食咗d咩及老師同佢地做咗d咩,仲之日日都多之多彩,返到屋企又不停地唱老師教咗d歌
及睇學校d書本,
亞仔自從返咗創價後,我覺得他學習咗能自己做到的事到自己去做及自律咗
這是本人之意見,給各位媽咪參考
Charles Chan

candy9996:請問創價係咪好難入架?thanks

Hi Candy

終於見到你上BK啦,點呀! Charles番學係唔係好開心呢?無揀錯學校啦!雖然有人話創價課程是淺了些,但其實唔係㗎,我仔前日去interview啲補習班,個sir話我仔算叻,好多英文字都識,所以我覺得他在學校,學中/英文真的能夠牢牢記在腦內,而不是短暫的記憶,過眼雲煙     

有時間揾我呃

Ka Bo

如果報2007-K1培正, 小朋友一定要係2004年8月30日前出世先可以報架!

Cody & Candy

我都想問下你們的經驗,入學面試會問些什麼呢? 因我囡囡較怕醜,我想給她有一點心理準備。另外他們會問家長問題嗎??

請問我們一些貼士。

Hello: Ka Bo
Charles返學真係<勁>開心 我每天接他放學時見到佢都是好開心及返到屋企不停地講學校d嘢比我聽,我都覺得創價d課程都唔淺呀,只係英文書都已經有9本啦,3本phonics其餘有生字,句子,等.....一d都唔舒薛比根x園
記得外甥在根x園K1時每星期派返來的英文學習報告,我大約都知他們的課程,所以創價英文課程一d都唔淺呀!仲有是係外籍英文老師教授的又有採用phonics
亞仔拿英文書出來讀比我聽時d音及表情跟足老師好攪笑架
Tony同我都好鐘意依間學校
下次見面再講

報名日期:2006年10月21日至11月4日

請問係米呢個時間先寄? 現在寄可唔可以??

Hello:
Janetngan2, ww_so
這間學校難唔難入,我覺得見仁見智啦!
因為亞仔笫一間去面試的學校就是創價,笫一間就成功取錄咗亞仔啦!
而有些家長之前已經同她的小朋友去過其他學校面試都已成功取錄,
但去到創價面試她們的小朋友都要 waiting list
面試問題:(大約是這樣)l
-老師拿物件出來問小朋友這是什麼?
-比Lego 小朋友玩,玩完要小朋友擺番好,再比蘋果,香蕉,麵包,魚,問呢d叫咩野, 鐘意食邊様?
-老師指住書中的圖畫問呢d係咩?
-呢個係邊個(指住嫣媽,爸爸)?
-問家長邊個照顧小朋友? 小朋友做錯事大哭你們怎樣做?
-平時放假會帶小朋友去邊?
-對小朋友有咩期望?

‹ 上一主題|下一主題