用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 請問有否P1A.家長
go

請問有否P1A.家長 [複製鏈接]

請問有否P1A.家長

因囡囡在校唔見

Re: 請問有否P1A.家長

Don't worry, I think they start leaving some heavy text books in the school. As told by my girl, she left both her backpack text and work book in her drawer to off load her school bag.

hi sin426426,
             唔駛太緊張,本書有冇寫名呀,咁大本書唔會咁易唔見的,可能真你放了在locker她forget 呢!如有名,總有一天回到你身邊。take it easy.

ps.又或者致电問吓class teacher,我相信他們一定很樂意幫你。
Tigermom

1d班果本backpack workbook放在學校, 減輕書包重量, 所以唔洗擔心.
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

hi sin426426,

我仔都係1A班,佢之前同我講本backpack workbook放左係locker到(我唔太肯定),我諗妳囡囡可能放錯在其他同學的locker/給老師收了,妳或者揾Miss Au幫忙睇睇,唔使太擔心

多謝各位家長關心 今天到校

sin426426,

我囡都係讀a班, 妳囡囡係邊組呀?

點解妳話會食凍飯呀? 佢係唔係自己一早帶飯呀?

我囡本backpack workbook都比學校收咗好耐啦~

Hi, sin426426,

你用緊边只飯壺呀!! 之前我個女用三光牌真係唔夠熱o架.
有一次帶抄米粉,變成一舊凍餅呀.   而家轉用牛頭牌就好好多.

RonWeasley,

我都有買三光呀 因飯量唔夠,所以都係唔夠暖呀~

請問妳用牛頭牌邊個款呀?

Hi Aries &  RonWeasley
我囡囡無講過佢班有分組別wo   
還多謝各位家長提點,本英文書從現啦  
飯菜汁係因為在學校訂飯盒食,供應商送飯盒時間可能早了些 ,因還有其它客

sin426426,

分組只係分一組組咁坐的, 已經分了兩次, 仲有組長及班長~

原來妳囡囡係食學校飯呀, 但聽其他家長說:小朋友都幾鐘意食喎, 仲話唔錯添~

我都想比囡囡試, 但係要試一個月, 就唔係好想law~

HI,
我用象印阿女話OK.

mandy,

妳囡囡係唔係一早帶飯返學架?

係呀個女話d飯盒好好味,不過就冬囉!

Aries媽咪 寫道:
RonWeasley,

我都有買三光呀 因飯量唔夠,所以都係唔夠暖呀~

請問妳用牛頭牌邊個款呀?

Hi, Aries媽咪,

我哋用緊牛頭牌粉紅色(中形size)裡面只有兩個保暖盒仔嗰個款呢.  我媽咪裝飯之前先用大熱水浸咗d盒仔同內胆先.
sales話咁先可以keep得d温度耐d.  你哋都可以試下呢.

HI, RonWeasley,

妳囡囡的飯盒可保暖幾多個鐘呀? 我以前都有個牛頭牌真空罐的, 不過size太大, 不適合囡囡用, 但牛頭牌真係保溫最好的~

今日我腳受傷, 所以由囡囡一早帶飯, 不過今次我用好熱的水, 浸了半小時個"三光"飯盒, 加上再加多些少飯量, 今次囡囡話食都仲好熱喎~

不過我都想買多個 :wink:

Hi, Aries 媽咪,

你整親隻腳呀?? 冇乜大外呀麻??  要take care喎.
飯壼可以保暖4-5個鐘左右, 呀女話食飯時仲係熱o既.
不過就唔會辣親個嘴仔咁話.  你可以考慮吓先買啦.

RonWeasley,

我無咩事, 只係小問題, 多謝關心呀~

咁等我得閒去睇睇先, 唔該晒呀~

係亞, 同用熱水弄熱內同膽先可保溫.
Aries媽咪 寫道:
mandy,

妳囡囡係唔係一早帶飯返學架?
‹ 上一主題|下一主題