用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南K1會
樓主: BNTYA01
go

迦南K1會 [複製鏈接]

[quote]原文章由 BNTYA01 於 07-8-13 14:56 發表
ANNIE,

午安,今日一早就有咁多親戚朋友嚟探你,大家族!
見到冬冬帶口罩,病嗎
你個肚明顯大咗好多,陀BB辛苦嗎

原文章由 BNTYA01 於 07-8-10 14:50 發表

啱啱掛8号风球,唉!放假添,食唔中個double pay,之前又打唔正,咪啱啱好食正。

你8號風球返工就有double pay,就好啦!
我8號風球放工就用2個鐘時間之返到屋企!幾慘!

謙媽,

唉!真攪笑!咁多人咪我老公嗰邊啲親戚嚟香港幾日遊囉!total 8个人,咪攪到我囉,佢哋13號嚟,嗰日我要特登請病假嚟安排,8個人啲床鋪被蓆都要安排下啦。14號嗰日咪同佢哋去寶蓮寺玩,落大雨,唔好玩。行完由大佛落樓梯至飯堂嗰段路,搞到我今日双脚好痛,真辛苦!

冬冬戴mask,咪有个7歲大的小朋友,係冬冬個表姐,佢喉龍發炎,小朋友玩埋一齊,實傳到啦,我即下令要佢哋2個wear
mask。

[ 本文章最後由 BNTYA01 於 07-8-15 13:30 編輯 ]

原文章由 BNTYA01 於 07-8-15 13:19 發表
謙媽,

唉!真攪笑!咁多人咪我老公嗰邊啲親戚嚟香港幾日遊囉!total 8个人,咪攪到我囉,佢哋13號嚟,嗰日我要特登請病假嚟安排,8個人啲床鋪被蓆都 ...

ANNIE,

哈哈!咁嚟緊幾日你咪要做領隊周圍去,香港旅遊業~靠曬你啦!
床鋪被蓆都安排....唔係住係你屋企嗎

原文章由 TIFFANYC 於 07-8-15 14:41 發表

ANNIE,

哈哈!咁嚟緊幾日你咪要做領隊周圍去,香港旅遊業~靠曬你啦!
床鋪被蓆都安排....唔係住係你屋企嗎

就係住係我屋企先要找被蓆,邊到去揾8個人的被,咪要我老公返99處攞,有啲要瞓地下,揾啲嘢鋪地下都要啦。好彩佢哋今日走,我今日都休息下啦,冇陪佢哋行。

今日我揍冬冬放學時,好攪笑,見到有个BB班放學時,一路食奶嘴,一路行,唉!返學仲食奶嘴,比人笑啦!
有啲就冇着學校褲,即係賴咗尿啦!唸返起冬冬嗰時又係咁。

我路過想問下,我對bb想下年讀迦南,我想問下學校有冇講聖經故事?學的野會唔會好深?要唔要串生字/寫字/默書測驗?駛唔駛返學前戒片同教佢地定坐定定上堂?thx
大妹桐桐 Daphne  細妹珩珩 Carrie  

原文章由 BNTYA01 於 07-8-15 18:43 發表

就係住係我屋企先要找被蓆,邊到去揾8個人的被,咪要我老公返99處攞,有啲要瞓地下,揾啲嘢鋪地下都要啦。好彩佢哋今日走,我今日都休息下啦,冇陪佢 ...

嘩!多咗8個人住係你屋企,我想度這幾日你屋企幾混亂,連地下都有人瞓.邊個咁大整蠱,提意住係你屋企
你粗身大細還要照顧班親戚,真係辛苦你:cry:  好彩佢哋今日走人,可以休息吓!

係呀!謙謙讀bb班時候都穿著尿片返學!

點解咁耐唔見joyce

原文章由 amy_eric 於 07-8-15 22:56 發表
我路過想問下,我對bb想下年讀迦南,我想問下學校有冇講聖經故事?學的野會唔會好深?要唔要串生字/寫字/默書測驗?駛唔駛返學前戒片同教佢地定坐定定上堂?thx

你對bb係twins嚟噃,恭喜哂,辛唔辛苦?
學校雖然係基督教,但好似唔多覺有講聖經噃,正係食茶點,有祈禱咋!
依家cannan轉咗非牟利,課程都轉,睇怕唔会深得去邊,至於課程改成點,睇嚟要我个女開咗學升K2先知啦!

[quote]原文章由 TIFFANYC 於 07-8-16 15:02 發表

邊個咁大整蠱,提意住係你屋企
嗰個人咪我囉,原本佢哋話住喺我99到,但我同老公講,99平時冇咩清潔間屋,佢好鬼污糟架,啲人住係佢到咪只会失礼人,所以就.....

今日返工好忙好攰,有些大陸姑娘嚟咗我ward陪訓,我要guide2個,帶人仲辛苦個自己做,佢哋學中文,我哋學英文,有好多中文我都唔識譯返英文比佢哋知,佢哋嚟10個月,返去就升職啦!

喂!升班啦!轉咗TOPIC啦, CLICK啦!

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1104847&extra=page%3D1

原文章由 BNTYA01 於 07-8-16 22:58 發表

你對bb係twins嚟噃,恭喜哂,辛唔辛苦?
學校雖然係基督教,但好似唔多覺有講聖經噃,正係食茶點,有祈禱咋!
依家cannan轉咗非牟利,課程都轉,睇怕唔会深得去邊,至於課 ...

乜轉非牟利課程都要轉?學校宣佈家?咁會唔會CUT好多野
大妹桐桐 Daphne  細妹珩珩 Carrie  

請問有無人知麗港城迦南幾時報名呀?我打左好多日tel都無人聽呀

你可以上網download表格, 然後傳真報名,
我亞仔琴日面試了.
你快報名啦 !
‹ 上一主題|下一主題