用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心學校私立部 遲D唔再辦聖心私小?
樓主: 大舊爸爸
go

遲D唔再辦聖心私小? [複製鏈接]

Dear bird,

據我所知, 下午校隔離班老師話80名內考聖方濟各及英華都收。

舊年下午校120人入原校, 十幾人入聖方濟各, 十幾人入英華, 又有人入瑪利曼、庇理羅士、dgs、聖保羅男女、金文泰等等, 即係六年級全級169人有超過(約)150人入到band1中學, 都算係咁啦。

原文章由 bird 於 06-10-2 00:32 發表
Hi,

咁有冇人知道下午班又派成點??有冇上午班咁勁??

醒目開學勳章

Dearest beaclem,

哈哈,隔咗年幾你都仲會答我!真係多謝你!..我都90%會入PM你啲數字..比我好大鼓勵,HAHAHA我會努力保阿囡係150名之內....咁應該唔會好大壓力啫可??

:恭: :喜: :發: :財:  

原文章由 beaclem 於 08-2-1 12:56 發表
Dear bird,

據我所知, 下午校隔離班老師話80名內考聖方濟各及英華都收。

舊年下午校120人入原校, 十幾人入聖方濟各, 十幾人入英華, 又有人入瑪利曼、庇理羅士、dgs、聖保羅男女、金文泰等等, 即係六年級全級169人 ...

唔洗客氣, 其實最好keep住D女係80名內啦, 咁入聖心、英華or其他同級學校機會都大

以我自己既心得, 有時要比囡囡受下壓力, 但有時又要放鬆, 唉, 做人亞媽都真係好難

在此亦祝囡囡學業進步, :恭::喜::恭::喜:

原文章由 bird 於 08-2-4 10:37 發表
Dearest beaclem,

哈哈,隔咗年幾你都仲會答我!真係多謝你!..我都90%會入PM你啲數字..比我好大鼓勵,HAHAHA我會努力保阿囡係150名之內....咁應該唔會好大壓力啫可??

...

咦, 但係我聽到黃修女真係咁講喎 唔通我聽錯

佢仲話有位小朋友第一次呈分考6x, 第二次失手去到10x, 佢亞媽驚得滯, 同佢報直資, 咁修女話10x都可以入番聖心, 但係佢亞媽已confirm直資, 去教統局無得攞番份confirmation letter(因如直資收咗要簽紙放棄津校位), 咁本來佢可以入番聖心, 都入唔到?

咁真係要找人求證下先至得喇! 上學校個網又無列出升中派位個表

有無其他六年級家長可以re-confirm下呀?

QUOTE:
原文章由 Sindy 於 08-2-14 01:20 發表
我聽到既同你有少少出入,120已包你所講既名中學......有錯請指正

請其他六年級媽咪再指正, re-confirm 一下, thank you

原文章由 beaclem 於 08-2-14 10:59 發表
咦, 但係我聽到黃修女真係咁講喎 唔通我聽錯

佢仲話有位小朋友第一次呈分考6x, 第二次失手去到10x, 佢亞媽驚得滯, 同佢報直資, 咁修女話10x都可以入番聖心, 但係佢亞媽已confirm直資, 去教統局無得攞番份con ...
‹ 上一主題|下一主題