用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Re: 聖羅撒幼稚園家長Chat Room
go

Re: 聖羅撒幼稚園家長Chat Room [複製鏈接]

Re: 聖羅撒幼稚園家長Chat Room

我的囡囡今年九月將會入讀聖羅撒,請大家多多指教!!
請問你們知唔知校車上車的地點會唔會係好遠?同埋d校車ee好唔好人(因為實在唔放心佢一個人)

hi 918,  
你囡囡讀上午定下午班呀?  我囡囡讀上午班,都係搭校車(我地住尖沙咀), 間校車公司係同我囡囡讀n1間kinder用開既一樣,generally, d ee 同司機都ok既,部部車吾同,我囡囡上學期開頭坐開個架幾好,後尾公司安排另一架,吾係咁好,多左家長投訴,後尾下學期轉返開頭個架咁law.  

Hi.
我囡囡都係讀am班.我住青衣都想知道校車是否安全,
同第一,二日是否家長一齊塔校車呢?

Hi Sharonman,     
你好, 吾知我地囡囡會吾會讀同一班呢?!
呢間校車公司有大車同細車,我覺得大車好ok,ee會邦佢地挷好獨立既安全帶.而細車就一條安全帶攬2-3個小朋友,我覺得無咁好....我囡讀n仔既時候,成架大車都係坐7-8個小朋友,可能有spare既位,頭幾日家長係可以同小朋友一齊坐校車返學既.
‹ 上一主題|下一主題