用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 紅磡區幼稚園邊間好 ?
go

紅磡區幼稚園邊間好 ? [複製鏈接]

紅磡區幼稚園邊間好 ?

我為女兒選幼稚園,很煩惱
迦南 / 德寶 / 保良局李徐松聲,邊間最好呢 ?
茶點 + 雜費收費多少 ?
聽講迦南 / 德寶會收很多費用 ?
邊間最多學生獲派入讀 "紅磡灣官小" ?
請大家給些意見 ,多謝幫忙
:-D :-D

Re: 紅磡區幼稚園邊間好 ?

我自己住紅磡都唔知邊間學校好, 只看到李徐松聲放學校車隊陣容旁大, 迦南好似幾好, 但唔知雜費.

致於升小一中央派位, 全靠運氣, 15分休想入到馬頭涌, 因為大部分學位留給學生弟妹和舊生子女..

我女兒是獨生,我唸都幾難入到馬頭涌,我要放假參觀各間幼稚園後,才能選校
您小朋友讀哪間學校 ?

我都正在頭痕,好快要去報名了,還沒有咩心水添

今日經過黃埔三期, 見原先的張X表 易了名,變成嘉德麗中英文幼稚園,聽説沙田, 粉嶺的分校已有十幾年歷史。 不知好不好,明天有嘉年華,我會帶女女去感受下。

醒目開學勳章

保良局譚歐陽少芳都唔錯,我個仔今年剛剛畢業啦!

我星期五去過"嘉德麗", 正在裝修,校長親自接見,都幾friendly,她話每日都會有中、英、普通話堂, 其他幼稚園只會上一星期三次 英文、普通話堂, 英籍英文老師教授, K1已收了20幾人,不過地方細過迦南 / 德寶, 玩具少, 我都未選定哪間 ?
‹ 上一主題|下一主題