用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 05年2月28日出世想足3歲先入幼稚園應該今年報定出年? ...
go

05年2月28日出世想足3歲先入幼稚園應該今年報定出年? [複製鏈接]

05年2月28日出世想足3歲先入幼稚園應該今年報定出年?

如題

Thx.
Chloeliumama

Re: 05年2月28日出世想足3歲先入幼稚園應該今年報定出年?

根本今年你都未夠年齡報~
今年最細報幼稚園既都要係04年12月31日出世
你小朋友一定要出年先可以報讀~
佢仲會係大仔添,番得幼稚園既時候,
佢已經3歲6個月喇~

Re: 05年2月28日出世想足3歲先入幼稚園應該今年報定出年?

多謝雪瑩媽咪! 我係新手媽咪, 乜都唔識架!

3歲6個月先讀園咪好遲law!如果有D幼稚園可收2歲8個月嘅,即係咪今年要報?但我想比佢讀幼兒園先,足3歲先報讀幼稚園,係咪變大仔有著數D?

Thank you.

Chloeliumama,

我都有個朋友個囝係05年2月出世...
你個囝係08年9月入k1(k1唔可以中途插入), 因為要07年9月前係2歲8個月先可以07年9月入k1, 07年9月你呀囝係2歲6個咋!!!! 你明年(07)尾開始報k1 la...
07年2月後可以中途插入2歲班(幼兒園),07年8月繼續係2歲班!!  goodluck!!   

Thank you Elaineec! 我明白啦!     
‹ 上一主題|下一主題