用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 想請教關於中學的問題,謝謝!
go

想請教關於中學的問題,謝謝!

想請教關於中學的問題,謝謝!

各位有經驗既家長,我成日都聽人講選擇中學,要睇下間學校既理念,岩唔岩自己小朋友,但我想問下我點先知間學校既理念呢?又點先知適唔適合自己既小朋友呢?因我小朋友明年要揀中學了,所以想問多一些資料,有助到時選擇學校呢!謝謝!   

Re: 想請教關於中學的問題,謝謝!

你可上中學概覽個網,內裏有哂全部d中學的資料.

BabyMonchhichi 寫道:
各位有經驗既家長,我成日都聽人講選擇中學,要睇下間學校既理念,岩唔岩自己小朋友,但我想問下我點先知間學校既理念呢?又點先知適唔適合自己既小朋友呢?因我小朋友明年要揀中學了,所以想問多一些資料,有助到時選擇學校呢!謝謝!   

對!上中學概覽可略知該校一、二!
多上BK也增加升中知識!
不過一定冇速成班上。
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

parrot1214, 007 ,

唔該哂兩位,thank you !

出席中學的簡介會,見校長,留意佢說話時有何偏重。

好似我咁, 日日一路扒住飯盒, 一路睇BK 討論.   上學校網站看的是官方資料,  在BK 則是各父母前輩们的實戰經驗及心得.  

DouMiMa 寫道:
好似我咁, 日日一路扒住飯盒, 一路睇BK 討論.   上學校網站看的是官方資料,  在BK 則是各父母前輩们的實戰經驗及心得.  

me 2