用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 馬灣基慧(千禧校)定崇真小學呢?
go

馬灣基慧(千禧校)定崇真小學呢? [複製鏈接]

馬灣基慧(千禧校)定崇真小學呢?

派位派馬灣基慧, 但崇真亦已考到....
仍未做到最後決定~~~
有沒有人可以分析下?

Re: 馬灣基慧(千禧校)定崇真小學呢?

我曾看有一個漫畫家(pink),鬧到呢間學校飛起,話個基x校長白鴿眼,兼大把人搶住入去讀,吊高黎賣,是否事實則不得而知.不過肯定pink曾去過開放日跟著有感而發.

醒目開學勳章 貢獻勳章

我都聽過 ~~   

krka 寫道:
我曾看有一個漫畫家(pink),鬧到呢間學校飛起,話個基x校長白鴿眼,兼大把人搶住入去讀,吊高黎賣,是否事實則不得而知.不過肯定pink曾去過開放日跟著有感而發.
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

krka 寫道:

坦白講,從外表睇校長俾我第一個感覺都係咁!
不過自從仔仔今年插班入左去,才發覺校長其實是一個外冷內熱,口硬心軟的人

還有一個例子,令我覺得校長可能有點過份隨和,因為聽仔仔講,校長竟然在學校旅行時,班同學見有遊戲玩,就將手上燒緊野既燒烤叉交晒俾校長幫佢地繼續燒

如果係甘就真係鱷魚頭老襯底.

校長係米要檢討下自己公關技巧呢!

不過最重要係讀得開心.

我總覺得崇真會比較好些, 佢地會用普通話教中文科。又有好多午間活動比小朋友練習普通話, 英文同數學。
有無崇真家長可分享一下?

csw
祟真係邊?

祟真係-深水

醒目開學勳章

馬灣基慧校長咁差咩(白鴿眼,兼大把人搶住入去讀,吊高黎賣)?我上個月參觀校舍一d都唔覺得喎,反而係有dhard sell feel ....
該日參觀時,各組均係由一個P5/P6同學仔帶我地參觀介紹.我地組個位妹妹佢應對得好好,好詳細又有禮貌,我重問過佢讀得開唔開心,佢話唔多功課又好開心嫁喎.
佢地校舍真係好大好正,每個課室都望到海,搞到我地幾個媽咪參觀完都心旭旭.唯一係怕佢交通不便啫同派位啫.
‹ 上一主題|下一主題