用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 幾多歲學小提琴好呢?
go

幾多歲學小提琴好呢? [複製鏈接]

幾多歲學小提琴好呢?

Re: 幾多歲學小提琴好呢?

我個女三歲半時學過!

我好有興趣知道佢學左幾耐呀咁?你囡囡果時用乜size琴呀?thanks

SandraLo 寫道:
我個女三歲半時學過!

應該係最細size (1/8 ?)
佢只學咗暑假,但問題唔响佢度,係我有聲音敏感頂唔順,同當時佢都學緊琴,所以放棄咗小提琴!
依家中二喇!預備考七級長笛!

mine started at 4.5yo. But his violin teacher said it's better to start at 6yo if you are not sure his/her interests and abilities.

該用戶已被刪除

我覺得成日"側住個頭",小朋友會唔會"lai"頸?

有細過1/16架,我係時聲見過,係真琴黎架.......不過六百幾好貴呀.........

Bob&Wendy 寫道:
Smallest size of violin is 1/16 , 1/10 & then 1/8.

Sindy~你係where學小提琴a!! 我想學...但唔知邊o度學好

我個女而家係音統呀,通利都好架,最衰我女唔練琴...唔係我都唔駛忍痛quit左通利呀

kayan_329 寫道:
Sindy~你係where學小提琴a!! 我想學...但唔知邊o度學好

冬日勳章

Sindy ,
甘你個女幾多歲開始學?小雪成日都話要學,但我覺得佢人仔細細,唔係好適合囉....

Sindy~音統係邊o架...有冇初級...大約幾多錢一個月...有冇得保送考試呢?? 我之前報o左通利琴行...等到而家都仲未有消息ar~~我半年前報o架!! 我想係香港學住一,兩個月先ar~~去到加拿大再搵d學校學!!

我個女六歲先學.......都得格其實,我仔之前兩歲,拎住個琴,人地叫佢按線,佢真係有文有路的呀,但係香港搵唔到人教咁細個,所以我一路都無比佢學咋.....你女都四歲啦.....其實過多半年都應該得架啦

pigpig 寫道:
Sindy ,
甘你個女幾多歲開始學?小雪成日都話要學,但我覺得佢人仔細細,唔係好適合囉....

音統百三蚊一個月(初級)

通利要等咁耐咩....有生意都唔想做呀你係邊區呀?

Sindy~音統係邊o架...有冇初級...大約幾多錢一個月...有冇得保送考試呢?? 我之前報o左通利琴行...等到而家都仲未有消息ar~~我半年前報o架!! 我想係香港學住一,兩個月先ar~~去到加拿大再搵d學校學!!

我報o左九龍灣tomlee...個經理打過一次o黎 話冇位lor~~ 之後佢話會幫我排 排到而家都未打o黎~~都唔知打唔打去問o下佢好... 佢話有咩問題都可以打比佢...因為佢都比o左佢手提no我

唔記得問音統有冇考試果d 同埋係一班學定一對一o架!! thx

一班學的呀,好似無幫考皇家試
唔記得問音統有冇考試果d 同埋係一班學定一對一o架!! thx

明白~~唔該晒你ar!!

冬日勳章

Sindy 寫道:
我個女六歲先學.......都得格其實,我仔之前兩歲,拎住個琴,人地叫佢按線,佢真係有文有路的呀,但係香港搵唔到人教咁細個,所以我一路都無比佢學咋.....你女都四歲啦.....其實過多半年都應該得架啦

[quote]
pigpig 寫道:
Sindy ,
[/quote]
Sindy ,
我屋企樓上有人教小提琴ga,我見好多小朋友去學,但係都睇落似小學生,係咪一學就要自己買琴?
‹ 上一主題|下一主題