用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 *雋匯幼兒學校家長 - Part 3*
go

*雋匯幼兒學校家長 - Part 3* [複製鏈接]

*雋匯幼兒學校家長 - Part 3*

[size=large]歡迎~[size=large]歡迎~
[size=medium]有時間就入黎chat吓啦!!!     

Re: *雋匯幼兒學校家長 - Part 3*

[size=medium]MORNING~

等我又o黍報到下先!

waiwaichu2003,
你囝囝今日點呀? 有冇去outing呢?
今日天氣都係麻麻地~

早呀!

Twins,
阿仔touchwood由尋晚到今朝都冇再燒,所以今朝都有帶佢返學校個outing呀,仲見到fionkwok & lioxi tim!
係呢,今日d天氣真係麻麻,所有我都放左件雨褸係阿仔個書包度,希望唔使用到la!

咁就好啦你囝囝冇發燒, 可以同班同學去outing玩.
唔知學校會唔會幫佢地拍照呢? 我好想知佢地玩得
開唔開心添!
而家十二點幾我哩邊的天氣又好d喎. 佢地有冇遇著
落雨呢?

你知唔知今次端午節學校有冇faction攪呀? 我好心
急想知道!

激c我la,打完成篇先至post唔到,仲要冇晒!!!! :evil:  

lioxi,
今朝唔該晒!    
今朝行左半日路,身體ok嗎?

twins,
今朝臨時決定去個outing,所以我地都冇帶相機呀,好在問左lioxi有帶咋,嘻嘻........(lioxi,麻煩晒你la!).......不過,我諗學校都會影d既!

端午節function - 如果呢兩日都冇通知,我諗可能今年會唔搞lu!
ocean park - 諗成點呀? 一齊請假嗎?

twins, waiwaichu2003,
今日d小朋友好開心呀! 雖然好悶熱, 大家都汗流浹背, 但係就無落雨. 老師帶咗兩部相機, 我諗都應該有幾張晒得落既相架. 同埋lioxi好好人呀, 見我無帶相機都幫咗我仔仔影咗幾幅呀. 真係要多謝佢啦! 今次得到經驗, 我同fionkwok立即去咗花園街買細fan.

zimba,
多謝報料!
冇落到雨,咁真係好la!!!     
經係咁講,下次去ocean park一定要帶把扇至得!
係呢,咁你細仔行之後有冇返學校覺覺豬呀??

HI 各位!!!

zimba咁快報咗料啦! 真係唔該曬啦!!!
今日因為熱, 所以我就覺得大人細路都會好攰, 所以今晚可以既話俾小朋友早d訓啦!!!

下個月去 ocean park時, 除咗要帶把扇之外, 最好帶多套運動服 & 底衫俾小朋友換, 因為佢地今日玩到出曬汗, 衫又濕, 如果有件衫換, 我諗會好好多啦!!!

係呢, 除咗waiwaichu會同仔仔去之外, twins 你會唔會同囡囡去呀? 希望到時見到你地啦!!!     

今朝見你仔仔精神好好, 好開心咁呀.
我細仔返咗學校呀, 我見原來大部份同學都返學校, 估佢唔會太抗拒, 就跟車送佢返學校啦. 返到去啱啱係午睡時間, perfect!

fionkwok,
好耐冇係呢度見你留言la!!!      你囡囡係咪一返到去就瞓覺la?
連衫都濕埋呀,咁都真係好熱喎,唔知我奶奶佢地頂唔頂得住呢?

zimba,
係呀,佢今朝d精神都ok架,不過間唔中仲有d咳,可能尋晚好瞓d啩!
嘩...咁你地回程個車咪好少人搭囉..."正".....可以[size=medium]字型瞓係車度.....hahaha.....

Waiwaichu2003,
好在你今早冇決定錯誤o者, 等你囝囝今日有得玩.
不過原來我囡囡outing完畢都返左學校喎.
Um……..如果端午節學校冇野攪我就有d失望lu~
我一心諗住可以同你地相聚o下o架嘛.
至於ocean peak你有冇咩意見? 會唔會去完下午要
返學校呢?

Zimba, Fionkwok
多謝你地咁快手上o黍報料喎.
原來今日你地都覺得好熱呀, 我仲以為會涼涼地添,
咁我都要準備一把風扇仔下一次outing用先.

咁你地諗住ocean peak點呢? 去完有冇下文先? 有
的話我就請假o黍同大家見下面!

Lioxi,
你唔舒服咩?

Twins,
ocean park個日,如果我請得假去,我梗係想有下文la,難得今次去咁遠路喎,我地真係要好好計劃吓至得la.......山頂/赤柱/淺水灣..........

你地有冇意見呀?

hi ladies

my son is studying at kwun tong school.

i want to ask a favor from you gals - do you know a book named "Jan's New Van"?  i have attended the seminar on april 1st (organized by hkcs for all parent of various kindergarten) where i saw it but so bad that i couldn't find it in bookstores.  anyone can help!?   

早晨呀!!

twins,

係呀,sunday無端端腰酸痛,仲以為作感冒,之後有少少痾,好似囝囝咁,1日1次,有d攰,星期二就冇事la!有心la!!

如果去ocean park果日,玩完再下半場,唔知d小朋友頂唔頂得順wor?!一係搵個地方等佢地眠一眠,再去沙灘玩水!!
如果ocean park有得淨係入去兒童王國,而價錢又淨係收一半就好la....     

午安la....各位!

lioxi,
但邊度有地方比佢地眠一眠再玩呀? 屋企/學校?  
定係我地暫定去一個地點,趁坐車期間比佢地眠一眠算la,去沙灘玩水都好ok架,你地點睇呀?

突然又諗起,如果去沙灘,咁咪要帶多2套衫先夠佢地換
如果返學校眠都幾好呀,我地可以休息下,食下野先去接佢地...     

仲有呀,我諗端午節應該冇得整稯la,尋日問姐姐知唔知有冇呢個活動,佢都話未收到通知,星期三就係la,可能真係冇時間搞lu...
‹ 上一主題|下一主題