用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班
樓主: Christy620
go

2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班 [複製鏈接]

Re: 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班

nice meet u ar,my son is 13/1
holiday 寫道:
Sindy & 5354

My daughter also born in Jan 2003.   :

holiday

Sindy師姐,
請問SH有無課外活動架??番星期幾架??

my daughter was born in 4/1 ga~

咪咁客氣啦....我知呀你囡囡就,我地一月媽咪會架麻....

sh有架,但每年都有d唔同,呢兩年nc都有課外活動,但我諗唔係我地想要果d啦........佢地係星期六早上的呀

5354 寫道:
Sindy師姐,
請問SH有無課外活動架??番星期幾架??

my daughter was born in 4/1 ga~

Hi! 我個女係1月28日生.   現讀N1.
Sindy 師姐媽咪, 你咁有經驗, 請問有無甚麼課外活動可介紹??        

holiday

嘩, 原來咁多一月的小朋友.  咁我個女六月

真係唔敢當呀>>>師姐媽咪

我個女果時,得一樣彈琴咋>>NC,不過我諗可以學下跳舞,音樂班先囉.........得閒係呢度四圍遊下,你就知有乜好做架啦

holiday 寫道:

Hi! 我個女係1月28日生.   現讀N1.
Sindy 師姐媽咪, 你咁有經驗, 請問有無甚麼課外活動可介紹??        

holiday

個個小朋友發展都唔同,唔駛咁擔心,係我既話,通常無得改變既野,我都由得佢......都未必一定蝕底既........

[quote]
Christy620 寫道:
嘩, 原來咁多一月的小朋友.  咁我個女六月

我仲幣,我個女05年11月出世

咁你可以遲一年正式入學既,我細女都係咁呀

popoau 寫道:
我仲幣,我個女05年11月出世

ar, 失禮晒, 我女02年11月...... 衣家重返緊 k1

sindy, 請問太約幾時學校會通知課外d料 ? 學校有得跳舞我就唔打算暑假同佢響出便學lu.

Sindy 師姐媽咪 :

請問你知唔知學校會否將大女大仔編在一班, 而細女細女編在另一班呢?  以我所睇, 大女大仔都恰好是編在B班啊!  

旻旻
你好,我地都搵緊屋搬,你有無心水啊。
我都想搬近幼稚園,但係屋租好貴。

christy620

我個女讀B班,佢4月出生,唔大唔細。

Sindy 師姐媽咪
Mud 你仲有一個細女?? 幾多歲? 我以為你得2個.  
你好勁,連SPK都唔讀, 因好多媽咪都希望入SPK.

Christy620
我個女都係大女, 但o係"C"班, 而我個女的同學都係大女o係"A"班.

nc好似唔係跳舞架...........lk先有架好似,但最update既話,最好問下而家讀緊的呀,九月就有料架啦,因課外活動十月開始的呀

sindy, 請問太約幾時學校會通知課外d料 ? 學校有得跳舞我就唔打算暑假同佢響出便學lu.

我諗唔會呀,佢地每年升班既編班,都係大dull(除左全部男仔一定一齊之外),所以每年都會認識一些新同學仔,咁又會有d舊既一齊(等佢地唔好咁'默生'),仲有,編埋大仔大女一班既話,開生日會影相時咪好怪囉....會有幾個月有d班無人影生日相??

Christy620 寫道:
Sindy 師姐媽咪 :

請問你知唔知學校會否將大女大仔編在一班, 而細女細女編在另一班呢?  以我所睇, 大女大仔都恰好是編在B班啊!  

holiday 寫道:
Sindy 師姐媽咪
Mud 你仲有一個細女?? 幾多歲? 我以為你得2個.  
你好勁,連SPK都唔讀, 因好多媽咪都希望入SPK.

今日都有個bk媽咪咁講.......我理智丫麻........我細女八歲呀,如果呢個仔係女既話,我就會就近入學,比我試下新學校,讀spk,但仔啦喎......前途好似好唔明朗.......咁其實我覺兩間差唔多,只不過spk多人爭d之麻..........又因為多人爭,所以讀佢,唔係咁理智呀.........我都有迷糊過架.......但我自己叫返醒自己呀..........我果時報spk,主要係兩個原因,一.我細女無報過,我覺得我呢生人,點都要有個細路報一次,見識下大場面丫麻...第二...我驚聖心唔收阿仔呀,點都要搵多間呀

Sindy師姐媽咪

果然係"理智", 真係"高人"       
請問你囡囡鋼琴幾級?? 幾多歲開始學琴.

holiday
‹ 上一主題|下一主題