用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06年入讀或就讀九龍城"聖三一曾肇添幼稚園"媽咪,入黎傾 ...
go

06年入讀或就讀九龍城"聖三一曾肇添幼稚園"媽咪,入黎傾下啦 [複製鏈接]

06年入讀或就讀九龍城"聖三一曾肇添幼稚園"媽咪,入黎傾下啦

之前好擔心囡囡冇書讀,
不過啱啱收咗我個囡囡呀
好開心.....終於有書讀啦

唔知有咩要準備呢?
你地d bb讀得開心嗎?

Re: 06年入讀或就讀九龍城"聖三一曾肇添幼稚園"媽咪,入黎傾下啦

有冇呀?
想搵人傾下計......
想知多d呢間學校既嘢

Re: 06年入讀或就讀九龍城"聖三一曾肇添幼稚園"媽咪,入黎傾下啦

我和這校無物緣份, 我大仔面試當日(02年)因睡覺,因此錯過了面試.

當我細仔面試當天, 去年11月, 因為病了, 因此沒有面試, 但兩次取表的感覺, 覺得學校辦得不錯, 我大仔是千禧b, 排隊取表的人龍非常強勁, 但到了去年, 派表第一天我無須排列便能取表.

其他的不大清楚

多謝焯媽媽既回覆
我好似又同你啱啱相反喎...只係好似
係05年10月,我要已經想幫囡囡攞表
到咗11月,又要忙搬屋既嘢,所以冇去攞
報咗三間都唔收.....(可能個時未肯講嘢)

但啱啱我奶奶話我知佢有個朋友既囡曾讀過呢間.....唔錯
叫我去試試.....
電話check到有位.....咪去試下囉,不過抱住唔係咁大機會既心態
去到d老師,主任都話佢醒目(因為我填表佢就走咗去玩)
校長都出咗黎同佢傾計
當我填完表搵佢個時,校長就問個主任佢係黎in入學架,收咗未呀?
個主任願來已經決定收佢....我都唔知....仲惗住要second-in tim......

兜咗一大個圈.....都係入讀呢間
唔知係咪叫緣份呢?   
‹ 上一主題|下一主題