用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有冇一d較出名的幼兒園要一早遞form? ...
go

請問有冇一d較出名的幼兒園要一早遞form? [複製鏈接]

請問有冇一d較出名的幼兒園要一早遞form?

我個女係05年1月bb,唔知應該幾時報pre-nursery讀呢?此外,有冇一d出名o既pre-nursery需要一早排定隊呢?
唔該哂!

Re: 請問有冇一d較出名的幼兒園要一早遞form?

有架! 油麻地救世軍既幼兒園可以一出世就報定名架啦! 其他果d就唔知啦!!!

嘩!油麻地,好近我呀!唔該哂!
唔知仲有冇其他要一早報定o既呢?

May be Kingston, check with them.

半日的幼兒園 (即幼稚園攪埋2歲班果d), 通常都唔洗特別早報名, 因為好多家長會喜歡小朋友返 playgroup more than pre-nursery class.

反而好多全日制的幼稚園, 如救世軍, 保護兒童會辦的幼兒園, 就要個小朋友好細個時家長要入form 申請, 因為呢d幼兒園的學位好緊張.
‹ 上一主題|下一主題