用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 IV
go

基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 IV [複製鏈接]

基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 IV

你哋個進度咁快, 我驚聽日一個上午已過2000啦    

Re: 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 IV

唔該Leiyuemun

今日應該唔會傾得好快, 因為台柱休息呀

[size=medium]基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 III<< click呢度

報到

唔怪之得只有一個回應啦, 原來佢day off  

winwin323 寫道:
唔該Leiyuemun

今日應該唔會傾得好快, 因為台柱休息呀

[size=medium]基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 III<< click呢度

leiyuemun, 請問小學推薦信是否要放榜前叫幼稚園校長寫定呀, 星期六放榜, 下周星期一一早就去叩門了, right ?

係呀 ! 都要俾D時間佢寫ga ! 每間學校做法唔同, 有D要等註冊完才派叩門表格, 有D就即日派表格, 你放榜前打來學校問吓啦 !

係喎, 你諗到點填未呀!

Minnieluo 寫道:
leiyuemun, 請問小學推薦信是否要放榜前叫幼稚園校長寫定呀, 星期六放榜, 下周星期一一早就去叩門了, right ?

昨天同我仔個校長談過, 她叫我放榜後才叫她寫,好彩你教路.

Leiyuemun , 得閑我要打電話俾你請教.  我的問題, 乙部三十間, 你填咗幾間 ?  你仲有冇你去年的選校copy, 俾我參考可以嗎

你試吓四 五再提吓佢, 咁早, 佢可能都唔記得要幫邊個寫

我都係知D唔知D咋 !
據我所知, 我哋呢區好似無30間小學咁多, 我填晒所有學校, 將最唔想讀的小學放在最尾
我仍有去年的選校copy, 俾你參考無所謂, 不過都只是填NUMBER, 同今年D編排可能有出入, 我星期六給你好嗎 ?

昨天同我仔個校長談過, 她叫我放榜後才叫她寫,好彩你教路.

Leiyuemun , 得閑我要打電話俾你請教.  我的問題, 乙部三十間, 你填咗幾間 ?  你仲有冇你去年的選校copy, 俾我參考可以嗎

Leiyuemun, 五月中啦, 叫佢寫.   係wor, 填code no. , 咁唔使了, 不如有問題請請教啦.

你知唔知鯉魚門廣場二樓間補習社ok嗎 ?   我仔畫畫班結束了, 我又要揾課程俾佢讀, 如果唔係叩門俾咩人睇 ?

我想佢讀珠心算, 但係群益會只有周六上午的, 我又要求亞爸媽了, 佢星期六通常唔係我到的嘛.

呢個問題我真係唔知, 點解你唔繼續在小童群益會學呢, 佢哋應該會一直開班的

在小童群益會我再上网睇來, 珠心算要三月後才收新生, 但係再讀落去就會時間同童軍相撞.

Leiyuemun, 星期六我要見你, 其它的學校我都唔知點排落去, 要請教你先得.

我現時排位, 甲部第一, 基法 , 二, 三留空

乙部
1. 基法(油塘)
2. 基顯(油塘)
3. 聖安當
4. 陳呂重德
5. 聖愛德華
6. 聖馬太(秀茂坪)
7. 李兆強
8. 德田 李兆強
9. 循道衛理
10, 基法 (月華街)
11,12,觀塘官立

再下去點選呀 ?  請俾意見

其實我諗到第四都實得了, 陳呂重德冷門來的, 對不對 ?
8.

Hi, 記得我話買咗papa Jelly好平嗎 ? 原來中招, 你哋去睇吓, 幫手回應吓, 等多D人知.

小心papa Jelly

各位姐妹, 去晒邊呀   

我個人認為 5-9 呢幾間都係一D好搶手的小學, 通常一早俾人揀晒, 我覺得可以將觀塘官立放在前D位置

Leiyuemun, 星期六我要見你, 其它的學校我都唔知點排落去, 要請教你先得.

乙部
1. 基法(油塘)
2. 基顯(油塘)
3. 聖安當
4. 陳呂重德
5. 聖愛德華
6. 聖馬太(秀茂坪)
7. 李兆強
8. 德田 李兆強
9. 循道衛理
11,12,觀塘官立

8.

Hi,我己將相放上yahoo啦

童軍WINTER CAMP

我都咁諗過, 將機會大的放上來.

咁再下去點排 ?

Leiyuemun 寫道:
我個人認為 5-9 呢幾間都係一D好搶手的小學, 通常一早俾人揀晒, 我覺得可以將觀塘官立放在前D位置

[quote]

乙部
1. 基法(油塘)
2. 基顯(油塘)
3. 聖安當
4. 陳呂重德
5. 聖愛德華
6. 聖馬太(秀茂坪)
7. 李兆強
8. 德田 李兆強
9. 循道衛理
11,12,觀塘官立

8.
[/quote]

SORRY! 我唔記得其他小學名, 星期六同你研究吓  

[quote]
我都咁諗過, 將機會大的放上來.

咁再下去點排 ?

[quote]

ok, 唔該晒
‹ 上一主題|下一主題