用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 創意學堂
go

創意學堂 [複製鏈接]

創意學堂

九龍灣的創意學堂好嗎?

Re: 創意學堂

阿女尋日第一日係九龍灣上堂, 老師先畫左一幅畫比小朋友睇, 然後叫小朋友跟著來畫, 如果小朋友在某地方畫得唔好, 老師會捉住小朋友隻手教他們畫, 然後再教小朋友上色, 阿女給我看第一日作品真的很靚, 我問佢係咪老師幫你上色架, 佢話少少咋   

其實我都唔知呢間好唔好架, 不過見佢地掛出來 d 漫畫劃得好靚, 或者有冇其他人可以比多 d 意見

Hi vvmakyy,
Thank you.
請問你囡囡幾大呀?
我都想俾個女在那裏學,但又唔知好不好?

一個月幾多錢ka~~ 同埋最大o既學生幾多歲ar~~

cacama & kayan

我囡囡4歲幾, 依家好似同一些 k1 & k2學生一齊上堂, 每堂 $90, 不過唔知年紀大d會唔會貴d呢?   , 見到佢地既 poster, d學生有d成十幾歲架, d 畫都幾靚架, 你可以上佢地 web-site 睇睇  : www.socreate.edu.hk

Thanks a lot.
vvmakyy 寫道:
cacama & kayan

我囡囡4歲幾, 依家好似同一些 k1 & k2學生一齊上堂, 每堂 $90, 不過唔知年紀大d會唔會貴d呢?   , 見到佢地既 poster, d學生有d成十幾歲架, d 畫都幾靚架, 你可以上佢地 web-site 睇睇  : www.socreate.edu.hk

照你gum講, 佢地都唔係教得好有創意, 只係跟住畫...

對一個4歲幾既小朋友來計, 你要佢地點教得有創意呢? 小朋友先要明白一樣物件係點, 點樣填適合的顏色, 由其事小朋友好鍾意將身體亂油顏色..., 我認為基本功係必須, 做每樣事都要續步續步來, 初初返幼稚園都要續步來啦, 先學連線, 再學寫字, 唔通一間學校一開始就寫字就代表好嗎?

但係十幾歲個d學生點教我就唔知啦

‹ 上一主題|下一主題