用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問上星期六有無小朋友去左校際朗誦比賽? ...
go

請問上星期六有無小朋友去左校際朗誦比賽? [複製鏈接]

請問上星期六有無小朋友去左校際朗誦比賽?

想請問上星期六有無小朋友係去左[培正教育中心] 的朗誦比賽? 請問你地的分紙上有無分數 或 評級, 我囡囡那張只有評語, 而在評級那項就只有一個 [2] 字  , 那天因好趕時間,無問那裡的負責人, 唔知你地是否都一樣呢?

醒目開學勳章 王國長老

Re: 請問上星期六有無小朋友去左校際朗誦比賽?

幼稚園組比賽, 應該只有級數, 無分數
如果係2字, 應該係2級喇, 唔錯wor   
http://www.hksmsa.org.hk/ click比賽項目-->幼兒朗誦-->
粵語或普通話
N476 幼兒朗誦 - 粵語或普通話
     童詩朗誦 $70
幼兒園或幼稚園兒童均可參加,不分性別,可個人朗誦,亦可二人組合朗誦。本項目不設評分及名次,參賽者表現均以不同等級來評定。參賽者成績如達一等,則獲發榮譽証書;如達二等,則獲發優良証書;如達三等,則獲發良好証書。
     小蠟筆 - 尹世霖
------------------------

N478 幼兒朗誦 - 粵語或普通話
     手指謠 $70
手指謠是以歌謠形式表達的朗誦,誦讀時配合手指動作,使兒童邊謠邊誦,易於瞭解,易於記憶,專注力因加入動作而增強,提高朗誦時的興趣和歡樂。幼兒園或幼稚園的兒童均可參加,不分性別,可個人朗誦,亦可二人組合朗誦。本項目不設評分及名次,參賽者表現均以不同等級來評定。參賽者成績如達一等,則獲發榮譽証書;如達二等,則獲發優良証書;如達三等,則獲發良好証書。
左手和右手 - 朱述新

Charlotte_mom,

Tks! :wink:
因我囡下年要考小學, 多張証書比較好睇d嗎!

另外, 請問你知唔知3月份亦有一個普通話協會辦的朗誦, 與這個有什麼分別

Tks!

醒目開學勳章 王國長老

係啊, 我都係要cert--因為叩門中
我唔知普通話協會果個比賽啊 如果八到一定話你聽
‹ 上一主題|下一主題