用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 食DHA是不是可以改善自閉症?請提供,謝謝. ...
樓主: cmaxx
go

食DHA是不是可以改善自閉症?請提供,謝謝. [複製鏈接]

Re: 食DHA是不是可以改善自閉症?請提供,謝謝.

昨天比老公試下eye q smoothes sample,佢話勁難食,味道好似好腥+藥味既煉奶一樣.  :tongue:

hinhinmummy

謝謝!係呀,個salesman都有講,不過稔住俾仔仔試試。

kawai

今晚開左一包,仔仔聞完就已經話係藥水味,試左少少就話我唔鍾意,你食啦!所以會係繼續食丸。

hinhinmummy 寫道:
Kmwun

我路過

聽人講, smoothes有防腐劑, so.........肯食丸, 不如比佢食丸算啦
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

kwmun

你仔仔食左幾耐? 有乜反應呀?

我由星期六開始食(liquid, 一日兩次, 每次5ml), 尋日見佢發好大脾4................................吾知有無關係呢?

hinhinmummy

仔仔九月開始食,不過每日食兩粒,無跟建議頭十二星期食六粒。因為小朋友升負一太多改變,所以都唔敢講係咪因為Eye Q所以有改善。不過仔仔d英文字係好咗,中文字係有d進步。脾氣方面仔仔一向都笑嘻嘻無咩唔同。不過近日頭痛的係佢經常自由行,叫極都唔聽,成日攪到我晒顛咁大聲叫

hinhinmummy 寫道:
kwmun

你仔仔食左幾耐? 有乜反應呀?

我由星期六開始食(liquid, 一日兩次, 每次5ml), 尋日見佢發好大脾4................................吾知有無關係呢?

是否可以幫助腦部發展, 22個月bb可以食嗎?
是否健怡坊?

I also feel the taste is bad. But, my dayght claim it is very good. So, I think It can be try to use because it is good to them.

lautorchi

DHA係可以幫助腦部發展,不過你的BB可能太細唔適合食Eye Q,應該食d DHA比例高嘅product。不過而家奶粉都有DHA,你可能要考慮食太多反而會唔會有問題。

lautorchi 寫道:
是否可以幫助腦部發展, 22個月bb可以食嗎?
是否健怡坊?

Eye Q capsules: is it OK to break the capsules to pour out the oil to eat? or does one need to swallow the capsule as a whole?
Please e-mail me the contact of the agent.  Thanks

我想訂Eye Q丸子, 180粒的, 有冇人都想一齊買, 請PM我.

jasper888

It's ok to break the capsules, but you can consider to order the Eye Q liquid instead.

pls check pm !

jasper888 寫道:
Eye Q capsules: is it OK to break the capsules to pour out the oil to eat? or does one need to swallow the capsule as a whole?
Please e-mail me the contact of the agent.  Thanks

Minnieluo,

I want to buy Eye-Q too, please hlp. Thanks.

請問 Eye-Q 幾錢? 一日食幾多粒?

集合買 or 自己訂??

Thanks.
Hei-Hei

Hei-Hei,

pls let me know the contact and where to buy the eye q as I have interested to buy it for my son.

Many thanks.

cwong,

唔係我賣的, 我都想問資料呀!!
Hei-Hei

Hei-Hei , cwong, cmaxx, 你們想訂丸仔定liquid呀 ?   我同BK媽咪昨天夾份買咗丸仔啦, 我都唔係sales 呀.  

我係另一個topic, 有媽媽夾份訂liquid, 但係是昨天的事, 唔知佢哋訂咗未, 如果係, 我介紹你們找佢哋夾份.

minnieluo,

I want to know more before place the order.  Would you please let me know the contact how to buy it.

Many thanks.

minnieluo,

don't worry I got it from the website

thanks.

如在藥房買,可先問買兩盒有沒有折扣,因有些是會給discount.

可能有著數
讀書只係人生一部份,
孩子有良好心理質數, 才可勇往直前。

Minnieluo

I want to know more details.  What is EyeQ?

Thanks

想問有無媽咪知邊種DHA丸的DHA和EPA比例是4:1?我想比我個有弱聽的小朋友(1 year old)食。Thanks!
‹ 上一主題|下一主題