用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 食DHA是不是可以改善自閉症?請提供,謝謝. ...
go

食DHA是不是可以改善自閉症?請提供,謝謝. [複製鏈接]

食DHA是不是可以改善自閉症?請提供,謝謝.

如果可以的話,請提供資料.謝

Re: 食DHA是不是可以改善自閉症?請提供,謝謝.

http://addadhadadvances.com/efa-depression.html
http://diet-studies.com/beyond.html

cmaxx

我仔仔都係食緊Eye Q,個sales話千禧BB檔案入面都提過佢地隻product,我upload咗d資料你可以參考吓 <click here>   

cmaxx 寫道:
如果可以的話,請提供資料.謝
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

kmwun,

我個囝囝專注力及認字方面較弱,現在食緊70%DHA的魚油丸,我有興趣替他轉服eye q,請問在那裏可買到eye q?另外每粒eye q的DHA 及EPA含量有幾多?
你個囝囝服了eye q多久?成效如何?為什麽要服eye q?
請分享一下!

Charlotte_Hung

我係直接call sales買嘅,應該唔會貴過街買,有d BK媽咪夾份訂唔使一次買咁多。Eye Q的EPA:DHA係4:1,據報DHA對細的bb效果會好d,所以奶粉係加DHA但EPA對大少少的小朋友會有效d。我都係偶然睇到報紙介紹,之後搵到香港代理,個sales唔錯帶埋啲research report copy俾我睇又解釋點解隻product好。d research report 同資料你可以去早前post條link睇吓。最好係有送sample可以俾小朋友試吓先。隻product有水劑(Eye Q liquid)同capsule,如果小朋友未識吞丸可以試水劑。我仔仔初時係食水劑,而家食capsule不過都重未識吞,佢鍾意咬穿個capsule。

仔仔食咗有兩個幾月,跟instruction開頭三個月應該每日食多d,但仔仔返全日無俾佢帶返學食所以只食普通劑量。因為小朋友剛升小一,一時間都太多轉變,到底係因為食咗好咗,抑或唔食真係會差d,我都唔係好敢講。 個sales嘅contact我pm俾你啦。

Charlotte_Hung 寫道:
kmwun,

我個囝囝專注力及認字方面較弱,現在食緊70%DHA的魚油丸,我有興趣替他轉服eye q,請問在那裏可買到eye q?另外每粒eye q的DHA 及EPA含量有幾多?
你個囝囝服了eye q多久?成效如何?為什麽要服eye q?
請分享一下!

kmwun,

你所指的食多啲,即係食幾多?

BB頭maimimi

建議係頭十二個星期,每日食三次每次5ml liquid,或者三次每次兩粒capsule,補充之前的不足。之後就可以每日一次5ml liquid,或者一次兩粒capsule。

BB頭maimimi 寫道:
kmwun,

你所指的食多啲,即係食幾多?

kmwun,

可否pm sales 的資料比我呢? Thanks!

pls check pm !

kmwun,

可否pm sales 的資料比我呢? Thanks!

請問Eye Q對小朋友的食慾有沒有幫助,小兒每次只是付吃小小,五歲人仔只得30磅,有沒有方法.     
DouglasMaMa :lol

Dear kmwun,

Kindly pm the info. to me as I'd like to change DHA to EPA for my 2 girls.  Thanks a lot!
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

gigi2

pls check pm !

gigi2 寫道:
Dear kmwun,

Kindly pm the info. to me as I'd like to change DHA to EPA for my 2 girls.  Thanks a lot!

kmwun,

I got it!  Thank you for your quick response! >3<
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

kmwun,

我想問你小朋友幾大,我打過去sales,佢的同事提議我買一隻叫mumomega infant 比我小朋友(囝囝現在2 years 8 months), 我想問你現在比邊種Eye Q 小朋友食呢?

BB頭maimimi

我仔仔6歲半啦,所以佢係食Eye Q Capsule。原來你小朋友比較細,你可以考慮吓個sales嘅建議。

kmwun,

我想問你小朋友幾大,我打過去sales,佢的同事提議我買一隻叫mumomega infant 比我小朋友(囝囝現在2 years 8 months), 我想問你現在比邊種Eye Q 小朋友食呢?
該用戶已被刪除

醒目開學勳章

Kmwun,

Pls check pm.  Thanks!

我想買三樽eye q capsule180粒裝試一試,有無人有興趣一起訂 ,因訂六樽送一樽,好似經濟很多。

Charlotte_Hung,

我有興趣 how much?  亦想攞d資料看看和sample試。 可否pm我Sales 的telepone no.

今日係鑽石山Hollywood plaza上面有間買澳洲物品的shop,有隻omega-3 1000mg DHA+EPA $18x/200粒,唔知得唔得?

Dear kmwun,

My son has taken eye Q capsule for 3 months.  Would you please pm me the details of the sales since I want to ask him if I can have some samples of "smooth" & "liquid" to try?

Thanks a lot!
‹ 上一主題|下一主題