用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思正校收咗肥琛仔.....
go

啟思正校收咗肥琛仔..... [複製鏈接]

啟思正校收咗肥琛仔.....

收咗佢讀2006年幼兒班上午班。趙校監的教育理念,我都認同。
但她講到D畢業生好叻、好醒,是否真的?
各家長的看法又如何呢?

Re: 啟思正校收咗肥琛仔.....

我聽的評語是:直上啟思小一就好,但如不是,將來小朋友上別的小一,讀得比較吃力(因啟思主張活動教學及課程比較淺),我都係在朋友們處八返

mrsmickeylai,
I think hosumbaba refers to Creative Kindergarten (the one with many branches), not what you are referrng to - Creative Primary School Kindergarten Section which is in Oxford Road & have primary & secondary school.

原來如此

醒目開學勳章

Hosumbaba,

啟思都收佐我囝囝,不過係青衣分校,當日我同囝囝入去見,爹地就去聽個講座,叫佢講翻比我聽,佢淨係話好hardsell,乜都無講,我聽人講話課程好淺,升小一時追得好辛苦,不過小朋友思維就好好,攪到我依家都唔知交唔交註冊費,話晒都要$6xx.-。

Re: 啟思正校收

Hi Hosumbaba,

剛看到這標題,所以入

Hihi,
啓思正校(九龍塘牛津道果間)interview問d乜架? 我知佢問媽咪多d, 係咪架?
我個女約左星期六見呀~ 洗唔洗著得斯文得體d架?
pls help....and thanks....
‹ 上一主題|下一主題