用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 信義會將軍澳幼稚園(唐明)
go

信義會將軍澳幼稚園(唐明) [複製鏈接]

信義會將軍澳幼稚園(唐明)

有沒有在這間幼稚園就讀的媽咪, 可否分享下!

Re: 信義會將軍澳幼稚園(唐明)

Hello,
我嘅女讀緊k2,你呢?

琬琬,
我今日去了交表呀, 出年先讀!
上網睇佢地好適合我: 就近, 多活動, 可以隨時觀課,小一泒位好等!
妳認為如何? 謝

想問每年學費&雜費幾$

我覺得都唔錯,d老師都好親切,功課又唔多(我鍾意).
我個女都好鍾意返學!

隨時觀課?是否從window「莊」入去?

小一泒位好唔好我就唔知,聽講上年都有好多派去保良局黃永樹and天主教.不過派去邊間,我諗間幼稚園都好難控制.
有好多家長都鍾意呢兩間小學,但係我自己就唔係咁鍾意呢兩間,因為聽講多功課.

呀,佢22/10(sat)有open day,到時你黎睇下,我以前都係睇完個open day再決定報名.

1026GORDAN 寫道:
想問每年學費&雜費幾$

今年學費是$1231,交11期,茶點費$400(半學期)+書費and校服費.

請問課外活動多唔多, 貴唔貴, 你小朋友有冇參加.

1026GORDAN 寫道:
請問課外活動多唔多, 貴唔貴, 你小朋友有冇參加.

我個女就參加了芭蕾舞,$280/month,個miss都教得幾好ga.
佢d課外活動通常大多數在放暑假時舉辦,有芭蕾舞,珠心算,暑期英文班,小廚師,聖經故事班...有d暑假後會廷績,有d就只是暑期班.
‹ 上一主題|下一主題