用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問救恩學校幼稚園何時招生?
go

請問救恩學校幼稚園何時招生? [複製鏈接]

請問救恩學校幼稚園何時招生?

媽咪們,聽講救恩學校幼稚園部現在開始招生,真的嗎?這間學校校舍很清潔的,我去過,有冇媽咪也去過?請分享一下。

Re: 請問救恩學校幼稚園何時招生?

係呀,佢在9月已經開始招生,我囝囝已面試及被取錄.
救恩比我既感覺係-新,大及清潔,我囝囝都很喜歡,面試後都唔願走,成日話要返學,但我仍在考慮中,因想參觀埋聖士提反堂/禮賢會才作決定.

咁聖士提反堂及禮賢會何時有得參觀?

我都去過參觀, 校舍的確好清潔, 我本人都幾鍾意, 其實佢地收生只到9月尾, 但我前2日打去都話仲會收生, 我個人仍在考慮中, 因為學費$2100 + 校車$600 都幾貴, 我一心想等聖心, 但要11月先派表, 或者有無媽咪有其他好介紹?
我知聖士提反堂學費約$1800, 仲未派表同未知幾時可以參觀校舍, 但聖士提反小學已於09/2004停辦, 即是無小一學位可直上, 所以我應該唔會考慮.
有無其他資料可分享, 請post出黎!!!

以我所知禮賢會在1/11 & 2/11開始報名,而聖士提反堂要致電到學校,再等電話通知,有bk媽咪話 29/10可參觀.
我都覺得救恩比較貴,佢已取錄我囝囝,但我仍在考慮中.而在該處附近我就選聖士提反堂/禮賢會,但禮賢會比較細及舊,剩下只有聖士提反堂比較好,不過最後我都會由囝囝決定,睇下佢喜歡邊間,因讀書始終係佢,我都想佢讀得開心.

救恩都收了我囡囡,04-05/11重要交留位費添!校舍感覺好乾淨及幾大,但我想問下救恩小學係band幾?有冇中學?中學係邊?

據我所知佢地會繼續收生,學費係比較貴,但係地方清潔、校長和園長及老師,連保姆都很友善,和愛小朋友,k1課室還有兩個老師和一個保姆在課室,我覺得十分之好照顧小朋友。

救恩小學band幾我就唔知,但我上個佢地網頁,見到他們的校外學術成績也很好。
佢地嘅中學係大埔。粉嶺都有一間中學。

我囝囝都報左救恩, 而家等通知, 不過間學校真係幾好, 地方又清潔, 同埋比較新, 因為中西區大部份都比較舊, 所以我都係鍾意一0的光潔既學校, 而且校風比較好, 之前我表妹都係向小學部讀書, 佢話老師好nice, 所以我都好有信心.
死啦!我都唔知收唔收我個仔, 唔收又要考慮第二間, 我都仲未諗考邊間, 可能會係玫瑰崗

Hi jessicayin:  

你收到好消息未呀?  希望你心想事成LA

Best Regards,
AHKC
‹ 上一主題|下一主題