用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 ...
樓主: 陸美爸
go

士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 [複製鏈接]

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

請報名:

107 LUNCH老地方飲茶:
(1)HELEN
(2) caroleks
(3) 小艾比

1010 LUNCH 韓國燒烤:
(1)HELEN
(2) four44
(3) caroleks
(4) mamee
(5) siubchuma
My name is Anthony

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

siubchuma,

我同6美&媽咪會約埋下個禮拜一or二去buffet lunch,去唔去?尖咀.
My Lovest Group-- Il Divo
         Urs--Sebastien--Carlos--David

請報名:

(1)HELEN
(3) 小艾比

(1)HELEN
(2) four44
(4) mamee
(6) reginang  

承媽,

:-|  Oh! next week no la ... because i'm on diet (untill 1009).  

siubchuma

小b朱媽,

你唔來~~食完再減啦~~~~
我日日都係咁同自己講o架~~

小b朱媽,
你覆個電俾我呀~~

承媽,

Pls chk PM la

小b朱媽

嗚...嗚...    阿女琴晚無啦啦發燒呀, 初時點幾鐘時101度拿拿聲餵佢食咗藥, 到四點幾時104度tim呀. 我米即刻的佢起身沉和暖水呀.

今朝請半日假, 一陣帶佢睇e生呀.
奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

all,
想再訂proEFA Junior, 如媽媽想訂請通知. deadline 1010.
奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

唔怪得佢勁喊啦你話佢尋晚~

辛苦你喇()))))))))))
小艾比 寫道:
嗚...嗚...    阿女琴晚無啦啦發燒呀, 初時點幾鐘時101度拿拿聲餵佢食咗藥, 到四點幾時104度tim呀. 我米即刻的佢起身沉和暖水呀.

今朝請半日假, 一陣帶佢睇e生呀.

reginang 寫道:
請報名:

(1)HELEN
(3) 小艾比

(1)HELEN
(2) four44
(4) mamee
(6) reginang  

多謝捧場!
仲有無人想黎呀

我想~~但呢兩日都唔得~~
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

mamee
只係因為轉左個新 i 位老師問題者, 唔使氣餒既!
事實上, 每個小朋友都會發脾氣, 包頂頸, hinhinmuumy 個女會, 我個女都會, 細時一發脾氣, 常常撞頭落地, 個時我都覺佢有問題, 所以成日都上mybaby 時代睇 d 前輩既message.

哈~~哈我都記得你
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

簽名被屏蔽

stellacl, mamee and all the dadi and mami

stellacl 寫道:
mamee,
努力, 唔好灰心 ! 我同你都已經好努力架喇 !!! (自己讚下自己, 開心d )
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

stellacl

睇左你果面篇文章, 性格上可能有點相似, 但當然你仔仔就高班d果種.

我都係同老師講, 只要堅持原則, 可以不必同仔仔解釋甘多, 因為佢一定明白當中道理, 但如果繼續同佢拉据, 佢一定發晒脾氣...

有無好方法 ? 我知佢明白所有道理, 我朝朝同佢洗腦果陣, 佢答得我不知幾流暢, 但耐何講一套, 做一套...點算好 ???

呢句真係似足我個仔~老師越提佢要點做, 仔仔把火就越燒得勁; 轉頭你唔多理佢, 佢反而死死地氣就照做. 又或者如果你問番, 你應該點做吖? 佢可能會答到個正確答案同照做.

我都估到往後既日子都係要咁過.
查實有無藥食, 可以我地/老師話佢時, 佢無咁容易發脾氣既呢??

mamee

mamee,

我個仔都俟呢種人,不過你仔仔又高班d啦!
我同佢做學校工作紙,話明要油顏色油不同個波,
佢偏要油相同個兩個,一邊叫"我要油相同啊!"
拉扯幾下,就將工作紙掃落地下。

到時協康會小幼苗開班,叫哥哥多多照顧下小宇弟弟噢
mamee 寫道:
stellacl

睇左你果面篇文章, 性格上可能有點相似, 但當然你仔仔就高班d果種.

[quote]我都係同老師講, 只要堅持原則, 可以不必同仔仔解釋甘多, 因為佢一定明白當中道理, 但如果繼續同佢拉据, 佢一定發晒脾氣...

有無好方法 ? 我知佢明白所有道理, 我朝朝同佢洗腦果陣, 佢答得我不知幾流暢, 但耐何講一套, 做一套...點算好 ???

呢句真係似足我個仔~老師越提佢要點做, 仔仔把火就越燒得勁; 轉頭你唔多理佢, 佢反而死死地氣就照做. 又或者如果你問番, 你應該點做吖? 佢可能會答到個正確答案同照做.

我都估到往後既日子都係要咁過.
查實有無藥食, 可以我地/老師話佢時, 佢無咁容易發脾氣既呢??

mamee
[/quote]

今個下午好忙 :-|  :-|  :-|
衣家先可以上黎

軒軒真係爛牙呀! 門牙穿左個窿呀         

用吾到milk bottle 飲奶呀, 一啜又流好q多血呀               
‹ 上一主題|下一主題